Gripa porcina a fost creata in laborator?

Gripa porcina a fost creata in laborator?

0 196

Companiile producatoare de medicamente, miacarile anti-imigrationiste, George W. Bush sau Al Quaeda sunt cativa dintre tapii ispasitori ai fanilor de scenarii referitoare la cauzele care au dus la izbucnirea flagelului. Iata cateva din teoriile conspirationiste care au insotit pandemia identificata pentru prima data in aprilie. Multe dintre ele s-au raspandit chiar mai repede decat virusul.
Virusul gripei porcine este o combinatie de patru virusuri diferite si tocmai de aceea argumentul principal al teoriilor conspirationiste este ca un astfel de amestec nu ar fi fost posibil in mod natural. Virusuri care au luat nastere prin combinarea unor virusuri provenite de la oameni, porci si pasari au mai fost descoperite de-a lungul timpului, spune insa New Scientist. Se stiu prea putine despre acest virus, iar crearea lui in laborator ar fi o provocare imensa pentru oameni. Cu toate acestea, nu este exclus ca virusul sa se fi nascut din greseala intr-un laborator de cercetare. „Cea mai plauzibila explicatie ranane, totusi, ca acest monstru este rezultatul de multa vreme previzibil al sistemului mondial de crestere a animalelor”, pune un verdict New Scientist.

Toata panica si presiunea care s-au instalat la scara mondiala odata cu izbucnirea gripei porcine nu puteau sa nu fie asadar insotite si de teoreticieni ai cospiratiei care sa traga si ei cateva foloase. Peste 4.500 de morti pana in prezent si o duzina de versiuni despre cine trebuie pus la zid pentru gripa porcina.
Guvernul
Speriat de incalzirea globala datorata suprapopularii planetei, guvernul american incearca sa gaseasca o solutie radicala: reducerea populatiei cu ajutorul unui virus. „Corectarea” populatiei planetare a fost adusa in discutie de NaturalNews.com.

Compania farmaceutica Baxter
Corporatia Baxter este singura care produce un medicament pentru gripa porcina, iar in clipa de fata trece prin momente financiare dificile. La fel ca orice corporatie malefica despre care auzim in filme, Baxter planuieste sa faca bani de pe urma nenorocirii generale.

Un asasin care dorea sa il omoare pe Barack Obama
Presedintele SUA ar fi urmat sa fie asasinat intr-o vizita facuta in primavara in Mexic. Potrivit site-ului Economic Policy Journal, un antropolog cu care Obama s-ar fi intalnit in tara vecina a murit la o zi distanta. Asasinul se pare ca si-a ratat complet misiunea de vreme ce Obama este in continuare in viata.

Retelele de televiziune
Ratingurile si veniturile in scadere pe care le inregistreaza televiziunile pe perioada de criza naste noi modele de business. Jurnalistii au avut acces in laboratoarele guvernamentale, au pus mana pe virus si l-au dat mai departe cu ajutorul colegilor de breasla mexicani.

Fortele anti-imigrationiste
Decizia de a legaliza imigratia in SUA i-a pus in garda pe acestia, care au optat pentru o solutie extrema. Gripa ar urma sa inchida pe veci granitele, iar imigrantilor care ar vrea sa ajunga in SUA li s-ar inchide usa in nas.
PETA (organizatie care lupta pentru drepturile animalelor)
Satula de modul in care oamenii isi bat joc de animale, PETA a lansat virusul in speranta ca vor opri pentru totdeauna productia de carne. Oamenii se vor teme sa mai manance carne, este speranta pe care se pare ca o nutreste in secret PETA.

Al Qaeda
Mexicul e mult mai usor de atacat decat Statele Unite, iar musulmanii urasc porcii mai mult decat orice. Mexicanii care lucreaza peste tot in lume sunt arma perfecta pentru a raspandi boala.

George W. Bush
Democratii ajunsi la putere l-au scos din minti pe fostul presedinte american. Legaturile politice pe care le are l-au ajutat sa lanseze acest atac mexican.

Producatorii de masti chirurgicale
Acestia au avut acces la resurse medicale si la expertiza necesara pentru a produce virusul. Raspandirea acestuia pe scara larga ar putea duce la producerea de masti chirurgicale pe scara larga.

Cartelurile de droguri din Mexic
Desi au un efectiv la fel de numeros ca si armata nationala, cartelurile de droguri nu detin armanetul pentru a ajunge la putere. Au in schimb banii, resursele si motive suficiente pentru a produce o pandemie.

Virusii scapati de sub control au fost mereu un subiect care a facut deliciul amatorilor de teorii ale conspiratiei. Exploatat in romane si in filme de groaza, subiectul virusilor scapati de sub control a aparut tocmai in urma ipotezelor unor (pseudo)oameni de stiinta care sunt convinsi de veridicitatea lor. O larga serie de lucrari mai mult sau mai putin documentate publicate incepand cu anii ’80 afirmau ca virusurile HIV, Ebola, SARS si mai recent H5N1 sunt de fapt niste arme bacteriologice create in secret de Guvernul american. Si se stie cat si cum a fost folosita arma biologica in Vietnam, ca sa dau un ultim exemplu oficial.
Dumneavoastra nu va ramane decat sa alegeti una dintre variantele expuse si sa va construiti un scenariu in raport de fantezie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.