Geoana catre popor

Geoana catre popor

0 199

In cuvantarea de la congresul PSD+PC, Mircea Geoana le-a cerut romanilor sa fie uniti pentru a inlatura „regimul blestemat Basescu”.
Si, din cate a dovedit pana acuma, Traian Basescu, oripeunde umbla, florile se ofilesc. Nu o spun pentru ca m-ar fi batut vreodata Basescu la carciuma, ci pentru ca este ceva dovedit daca ii privim chiar si numai cariera postdecembrista.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, lansat oficial candidat la presedintie, a tinut, la congresul PSD+PC, un discurs in care l-a identificat pe Traian Basescu drept principalul inamic al tarii ºi a facut apel la toate fortele pentru a nu-i permite acestuia „sa distruga Romania” intr-un nou mandat.
Pare-se prinzand, in sfarsit, ceva muschi dupa divortul politic, Geoana afirma fara multe menajamente, asa cum ar fi trebuit sa o faca de la inceput, si nefacand-o, eu nu-l voi vota probabil:
„Pentru tara si pentru romani, Traian Basescu este o napasta, mai sunt 50 de zile si scapam tara de el. Acum, cand ne este cel mai greu, Traian Basescu a aruncat tara in criza politica si vreau sa va spun cat se poate de limpede, Traian Basescu este de vina de situatia in care suntem acum. Criza, numele tau este Basescu. Stie ca pierde alegerile si pentru asta e in stare sa sacrifice totul, pentru a se agata de putere. A daramat guvernul, ii minte pe romani, vrea sa fure alegerile, noi trebuie sa-l oprim, mai sunt 50 de zile, trebuie sa-l oprim. Nu-i pasa de nimeni si de nimic, vrea cu orice pret sa mai castige un mandat, noi si romanii de buna credinta trebuie sa-l oprim”, a declarat Geoana.
De altfel, el a punctat in nenumarate randuri ca social-democratii mai au 50 de zile pana la alegerile prezidentiale cand trebuie sa-l infranga pe actualul sef al statului si s-a referit insistent, in contrapartida la regimul Basescu, la „o singura Romanie”, intelegand prin asta, banuiesc, o larga uniune nationala, fara portocalii, care sa scoata tara din rahat.
De asemenea, Geoana s-a aratat increzator in sansele sale, facand apel la ultimile victorii electorale ale PSD.
„Partidul nostru a castigat ultimele trei batalii electorale. Asta este cea mai importanta. L-am batut pe Basescu si pe cei care-l asculta orbeste de trei ori in ultimii trei ani de zile, iar impreuna il vom mai bate o data, de data asta definitiv. Spuneti tuturor ca a transformat Guvernul intr-o unealta a familiei si a camarilei sale. Basescu si-a daramat propriul Guvern, si-a scufundat propriul guvern, Traian Basescu duce Romania spre naufragiu, spre izolare, saracie si dezastru, noi trebuie sa-l oprim”, a fost apelul lui Geoana.
Bine, inteleg ca asta-i realitatea, si nu de ieri, de azi. Dar atunci de ce nu ai plivit buruiana cat era mica? Vii acuma sa scormoni dupa adanca radacina a raului, cand el a crescut intunecand viata romanului?
Totodata, liderul PSD a folosit sloganul lui Basescu din 2004, devenit celebru.
„La aceste alegeri, romani, vreau sa va intreb, traiti bine? Unde sunt dreptatea si adevarul de acum 5 ani?”, a intrebat retoric Geoana, iar oamenii din sala i-au dat diverse raspunsuri: „nu stim”, „la cosul de gunoi”, „jos Basescu!”.
Geoana le-a cerut social-democratilor si romanilor sa i se alature pentru „un nou proiect pentru Romania” si „un plan concret pentru iesirea din criza”.
„Suntem in fata celei mai importante campanii electorale in ultimii 20 de ani, Romania se afla la rascruce de drumuri, impreuna am rasturnat o dictatura, impreuna am dus tara in NATO si UE, dar nu am ajuns inca la destinatie, mai avem mult de mers. Drumul nu e usor dar este in fata noastra, mai sunt 50 de zile si va cer alaturi de mine sa mergem pe acest drum. Mai sunt 50 de zile ai va chem alaturi de mine sa contruim o singurã Romanie”, a mai afirmat Geoana.
Liderul PSD a promis ca, pana de Craciun, social-democraþii vor „da” Romaniei un nou presedinte, un nou guvern si o noua majoritate.
„Cred in voi si vreau ca si voi sa credeti in mine! Am tinut PSD unit si l-am adus la victorie, dragi romani, acelasi lucru voi face si pentru Romania”, a mai sustinut Geoana.
Liderul PSD, Mircea Geoana, a mai cerut participantilor la Congresul Extraordinar, care l-a validat candidat la prezidentiale, sa constate incetarea existentei coalitiei cu PD-L si un mandat de a folosi mijloacele politice pentru inlaturarea Guvernului Boc.
„Singura teapa a lui Basescu a fost cea data poporului roman. A distrus Guvernul, a distrus economia, nu-i vom permite sa distruga Romania si veniti alaturi de mine pentru a impiedica aceasta napasta sa se intample”, a incheiat Geoana.
Iar daca facem abstractie de panselutele de rigoare din discur, trebuie sa-i dam dreptate. Ciorba oferita de Basescu pute deja prea tare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.