Din nou nereguli la paine

Din nou nereguli la paine

0 181

Existand o serie de sesizari si reclamatii in legatura cu painea de prin magazine de specialitate si supermarketuri, reclamatii facute de cumparatori nemultumiti, iata ca inspectorii de la Protectia Consumatorilor Brasov au pornit la vanat aceste deficiente, care, in fond, pun in pericol sanatatea cumparatorilor.
Astfel, in urma unor controale efectuate de acesti inspectori la mai multe firme de panificatii, s-au descoperit nereguli grave.
Iata ca, intr-un magazin, s-a gasit la vanzaze paine neagra infestata cu Bacillus Mesentericus, care poate duce la imbolnaviri grave.
Tot intr-un magazin de specialitate din Brasov s-a gasit la comercializare paine cu mucegai verde si paine prajita care era expirata de aproape doua luni.
In urma unor asemenea controale efectuate in mai putin de doua saptamani, inspectorii OPC au dat 20 de amenzi si au oprit de la comercializare aproape 700 de kilograme de produse de panificatie.
Dupa cum se stie, in august s-a mai descoperit paine cu mucegai intr-un hipermarket brasovean. Iar mai multi cumparatori au reclamat ca au cumparat paine, tarte cu fructe si snitele cu mucegai.
Ar fi de dorit ca, pe langa amenzi si confiscari sau opriri de la vanzare, sa existe, in asemenea cazuri, si raspundere penala, caci este vorba de un atentat la sanatatea oamenilor, chiar daca din neglijenta – sa-i zicem elegant – sau cupiditate. Caci fiecare vanzator stie cand i-a intrat produsul in raft si poate citi pe ambalaj data expirarii valabilitatii. Iar daca sunt obligati de sefi sa tina asemenea marfa la vanzare, sa fie si acestia pedepsiti cum trebuie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.