Acarul Paun se numeste astazi Vlad

Acarul Paun se numeste astazi Vlad

0 198

Sa mai zica cineva ca nu s-a schimbat nimic in infrastructura CFR in ultimii ani de impliniri marete pe calea ferata! Nenorocitul de manipulator de macazuri, pe care autoritatile altui regim il scoteau vinovat pentru un alt dezastru produs pe sine revine astazi purtand insa un alt nume. Proverbialul acar Paun se cheama acum Vlad. Florin Vlad, si ar putea fi vinovatul de deraierea trenului cazut de pe sine in apropiere de Craiova. Dar numai daca o avea si alte neamuri la fel de iresponsabile prin alte regionale ar putea rezolva misterul celor trei deraieri petrecute intr-o singura zi in Romania. Doar atunci Paun din intamplarea devenita proverb ar putea fi inlocuit cu Vlad & Familia la rubrica vinovati.
In caz contrar, anchetatorii ar trebui sa sape mai adanc pentru a da de urma adevaratelor cauze care au provocat evenimentele de pe calea ferata, susceptibile chiar a se incadra chiar la sabotaj. Doar cand procurorii si anchetele interne care vor fi dibuit toti Necolaiciucii si ministrii care au ruinat regionalele romanesti de douazeci de ani incoace vor putea spune ca au dat de urma vinovatilor.
Ministrul Berceanu sustine varianta sabotajului, pretinzand ca la fata locului au foste descoperite mai multe buloane, gresate in prealabil pentru a fi desurubate. O fi valabil in cazul unuia din incidente, dar versiunea nu functioneaza in celelalte doua. La o privire mai atenta s-ar descoperi insa vagoanele de vaselina cu care se ung, de la Revolutie incoace, boghiurile sistemului feroviar romanesc, din care sute, poate mii de indivizi s-au imbogatit pe spatele SNCFR. Necolaiciuci mititei sunt in fiecare regionala, de nu in fiece halta. La Brasov taman este cercetat un lider de sindicat, fost sef pe la Aprovizionare, care a manarit niste achizitii. In plin scandal de frauda, niste hoti dibaci au furat la lumina zilei, folosind macaraua, patru motoare de locomotiva dintr-un depou brasovean. Dar tara-i mare si depouri sunt destule. Dupa cum sunt si zeci de firme care fac concurenta ilegala statului, dintre care una a fost implicata in tragedia de la Scanteia, Iasi. provocata de un microbuz al unei societati de transport fara licenta.
Ce face sarmul Romaniei este aspectul unitar al infrastructurii. intr-o tara cu soselele praf si nicio autostrada, drumurile de fier sunt varza iar cele aeriene n-au unde porni din lipsa de aeroporturi.
Sa tot calatoresti prin Romanica!

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.