Scrisului ne da de gol

Scrisului ne da de gol

0 191

Dupa cum afirma cercetatori israelieni, minciunile ar putea fi detectate printr-un test informatizat care analizeaza felul scriiturii noastre.
Testul consta in a scrie, cu un stilou electronic, douã texte, unul relatand evenimentul real si celalalt complet inventat. Un program informativ analizeaza diferentele de grafologie, viteza si ritm si, de asemenea, presiunea stiloului pe hartie, pentru a determina daca textul este adevarat sau fals.
Cercetatorii afirma ca dovezile arata daca persoana minte sau spune adevarul. Potrivit acestora, daca persoana minte, scriitura este mai putin automata, iar presiunea stiloului pe hartie este mai mare.
Noul sistem ar putea servi ca supliment la detectoarele de minciuni clasice. Avantajul ar fi ca se exercita o presiune psihologica mai slaba asupra persoanelor interogate.
Asadar, dragi infractori, aveti grija ca, daca va inhata garda in ofsaid, sa scrieti extemporalele cu stiloul adus de acasa, refuzand orice plaivaz oferit de anchetatori. Probabil asa procedeaza si marii infractori, cu dosare groase cat dulapul, dar niciodata rezolvate cu trimiteri in judecata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.