3 cazuri de gripa porcina inchid SCOALA

3 cazuri de gripa porcina inchid SCOALA

0 188

Inceputul de an scolar aduce masuri drastice in ceea ce priveste sanatatea din scolile romanesti. Responsabil de aceasta situatie este Ministerul Sanatatii care a anuntat ca a stabilit un plan de actiune pentru unitatile de invatamant in vederea prevenirii si limitarii imbolnavirilor prin gripa A/H1N1.
Concret, Ministerul Sanatatii a emis un comunicat de presa in care si-a explicat strategia pe care se axeaza planul, si anume, reducerea la maximum a imbolnavirilor pana la demararea campaniei de vaccinare din decembrie si actiuni rapide pentru limitarea raspandirii virusului in scoli pe toata durata pandemiei.
Astfel, masurile care trebuiesc urmate vor fi comunicate in teritoriu de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Guvernului si sunt obligatorii pentru personalul de invatamant si pot atrage raspunderea conform legii in cazul neindeplinirii lor. In fiecare zi, unitatile scolare sunt obligate sa realizeze chestionarea elevilor si evidenta simptomelor respiratorii.
Planul de siguranta are masuri, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice. In cazul aparitiei de cazuri de imbolnavire in randul cadrelor didactice, acestia au obligatia de a anunta conducerea unitatii de invatamant si de a se prezenta la medicul de familie/spitalul de boli infectioase pentru diagnostic si conduita terapeutica. La elevi, in cazul confirmarii unei imbolnaviri intr-o clasa, aceasta se inchide.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.