Oana Pellea a calcat pe urmele tatalui la Rasnov

Oana Pellea a calcat pe urmele tatalui la Rasnov

0 221

Mihai Viteazu, in regia lui Sergiu Nicolaescu, este studiat la Academia americana de film. Detaliul a fost dezvaluit de actrita Oana Pellea, fiica marelui Amza Pellea, cu ocazia primului festival de film istoric din Europa de Est, tinut in weekend la Rasnov. Evocarea figurii tatalui sau a fost emotionanta pentru Oana Pellea, care nu si-a ascuns lacrimile cand a povestit cum s-au turnat la Rasnov filmele istorice in care a jucat regretatul Amza Pellea.
Festivalul a fost inspirat de simbolul istoric al Rasnovului, cetatea medievala, decorul preferat pentru multe fime istorice romanesti. Oana Pellea a venit la Rasnov ca in pelerinaj intr-un loc ce i-a fost foarte drag tatalui sau, regratatul actor Amza Pellea, care a filmat la Rasnov mai bine de trei ani. Oana a dezvaluit ca figura lui Mihai Viteazu l-a marcat pe Amza Pellea inca de copil, cand se uita vrajit la un tablou din camera lui, care il infatisa pe marele domnitor roman. Cat despre Cetatea Rasnovului, pe vremea aceea inca si mai distrusa decat astazi, Amza obisnuia sa spuna ca ar fi turnat la nesfarsit filme intre zidurile medievale mancate de vreme.
Evenimentul de la Rasnov a fost primul festival de film istoric din Europa de Est. Rasnovul este, de altfel, primul oras din Romania care a castigat un proiect de promovare turistica finanza din fonduri europene.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.