Un nou atac asupra unei filiale BRD in Brasov

Un nou atac asupra unei filiale BRD in Brasov

0 219

Brasovul este locul preferat pentru atacatorii de banci. Nu au trecut doua luni de la ultima tentativa de jaf armat, petrecuta la la orele 16.45 la o sucursala a Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD), situata pe Calea Bucuresti.

O noua tentativa de jaf armat a avut loc cu cateva minute inainte de ora inchiderii la o sucursala a aceleiasi banci, de pe B-dul Alexandru Vlahuþa colt cu Harmanului. Potrivit informaþiilor primite din partea purtatorului de cuvant al IJP Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, o persoana inarmata cu un pistol l-a ameninþat pe agentul de paza al bancii, insa nu a apucat sa intre in incinta.
„Barbatul purta ochelari de soare si sapca si, din primele verificari, se pare ca avea asupra lui un pistol”, a declarat Naghi.
Semnalmente asemanatoare au fost descrise si de unul dintre cetaþenii din zona, care a apreciat ca atacatorul parea „om tanar, de vreo 30 de ani”.
Vazand ca agentul de paza nu s-a panicat cand a fost ameninþat cu pistolul si a inceput sa strige la el, atacatorul s-a speriat si a fugit spre Sala Sporturilor, fara sa mai actioneze in vreun fel.
Primii care au ajuns la locul faptei au fost agentii firmei de paza contractate de BRD, alertati prin butonul de panica de sub tejghea, insa atacatorul a disparut.
Potrivit ultimelor date furnizate de IJP Brasov, Poliþia a fost anunþata de agentul de paza al bancii despre tentativa de talharie la orele 16.55, poliþistii deplasandu-se imediat la faþa locului.
„Din primele verificari s-a stabilit ca o persoana, ramasa neidentificata pana in prezent, a incercat sa patrunda in incinta bancii. La intrare, atacatorul a fost intampinat de un agent de paza, pe care l-a ameninþat cu un obiect, posibil un pistol, dupa care a fugit de la locul faptei, fara sa raneasca pe cineva si fara sa sustraga o suma de bani”, a specificat purtatorul de cuvant Liviu Naghi.
Prima masura luata de anchetatori a fost incercuirea zonei in care s-a produs infracþiunea, dupa care s-au organizat filtre rutiere, urmate de acþiuni de cautare si verificare pentru prinderea suspectului. Anchetatorii au analizat si imaginile surprinse de camerele video de supraveghere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.