Bugetari de lux la Brasov

Bugetari de lux la Brasov

0 225

In administratia brasoveana, subalternii au salarii mai mari decat sefii lor, s-a constatat taman acuma, cu economiile si noua lege a salarizarii si cu punga statului goala. Asa ca sefii, indignati si maniosi, s-au hotarat sa ia masuri. Drastice, se intelege.
Iata cum sta treaba.
In administratia locala si judeteana se gasesc pe post de subalterni, dar au salarii mai mari ca sefii lor. Vorbim de secretarii Primariei si ai Consiliului Judetean Brasov. Din declaratiile lor de avere reiese ca unul castiga noua, iar cel cel de-al doilea peste zece mii de lei lunar.
Salariul de baza al secretarului primariei este de 4.200 de lei, dar se dubleaza datorita sporurilor si altor drepturi. Asa a ajuns la 9.200 de lei pe luna in 2008.
„Sunt si niste drepturi salariale pe care domnul secretar le-a primit in urma unor decizii ale Guvernului Romaniei, respectiv prima de vacanta pe ultimii ani, sau a unor decizii ale instantei judecatoresti. Este vorba despre sporul de dispozitiv”, a precizat Sorin Toarcea, purtator de cuvânt Primaria Brasov.
Nu inteleg, despre ce fel de dispozitiv este vorba si unde si l-a montat secretarul? Sa-mi fac si eu rost de un asemenea dispozitiv si sa mi-l pun acolo unde ma doare.

Un alt salariu de bugetar, cu patru zerouri, incaseaza si secretarul de judet. Presedintele Consiliului Judetean spune insa ca se va trece la masuri.
„Masurile care se iau, se iau de sus in jos. Se iau de la mine si la vicepresedinþi si la manageri si la secretari, si toti angajatii vor pleca in concediu zece zile fara plata”, a declarat Aristotel Cancescu, presedinte Consliul Judetean.
Si cu asta gata masuile luate in cazul acestor salarii nerusinate? Asteptam mai mult de la Cancescu!
Cat despre vreo masura luata de primarul George Scripcaru, nu am auzit nimic. Oare nu se simte nevoia unui post negru si pe la Primarie? Mira-m-as!
Cei doi secretari au avut castiguri mai mari decat cele ale primarului. Anual, primarul castiga 46.000 de lei, pe statul de plata, evident, in timp ce secretarul sau primeste 111.000 de lei, au si vechime si sporuri – adica peste dublu. La fel stau lucrurile si la Consiliul Judetean.
Oricum, in administratie, nu voi plange de mila pe nici macar un sef, au ei din ce sa traiasca si fara slujbele acestea, caci au afaceri private en gross, salariile pentru functiile oficiale fiind un fel de ciubuc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.