Filmul prezentei Elenei Udrea la Comisia de ancheta

Filmul prezentei Elenei Udrea la Comisia de ancheta

0 211

Elena Udrea s-a prezentat ieri, la orele 11,00, la comisia parlamentara de ancheta si a solicitat demisia a cinci dintre membri.
Astfel, iata ca apare un fel de lovitura de teatru in scandalul Udrea!
Ministrul Elena Udrea s-a dus ieri la comisia de ancheta de la Parlament, unde a fost intampinata cu flori, niste frumosi trandafiri rosii
Inainte de a ajunge la comisie, Udrea a depus la Parchet o plangere penala impotriva unor membri din actuala comisie. Dupa 20 de minute, ministrul Turismului a refuzat sa mai participe la audieri si a cerut demisia si inlocuirea a cinci membri ai comisiei care apar in inregistrarea difuzata luni de presa.
„M-am prezentat astazi in fata dumneavoastra din respect pentru Parlament. Respect Constitutia, respect Parlamentul si toate actiunile mele ca persoana publica, in tot mandatul meu de ministru si inainte, au fost in conformitate cu legile tarii”, a spus Elena Udrea la inceputul audierilor.
Aparitia Elenei Udrea i-a luat prin surprindere pe membri comisie. Udrea anuntase anterior ca nu va da curs invitatiei la audieri, cat timp Comisia isi va pastra actuala componenta.
Sedinta Comisiei a inceput cu scandal. Inainte de audierea ministrului Turismului au exista mai multe discutii contradictorii intre Nicolae Banicioiu si Robert Negoita, pe de-o parte, si secretarul comisiei, Claudiu Taga, de cealalta parte. Cei doi deputati i-au cerut explicatii secretarului in legatura cu documentele puse la dispozitia membrilor comisiei, dar asta pentru a sublinia lipsa furnizarii tuturor documentelor cerute de Comisie de catre Ministerul Turismului.
Elena Udrea a incercat sa dea explicatii deputatilor si a sustinut ca au fost trimise Comisiei toate documentele solicitate. Udrea a fost intrerupta de presedintele Comisiei pe motiv ca are dreptul sa vorbeasca doar atunci cand i se da cuvantul, ceva normal cand vii sa fii audiat. Presedintele comisiei, Ludovic Orban, a tinut sa-i spuna Elenei Udrea ca are obligatia sa spuna numai adevarul pe timpul audierilor.
„Sper ca obligatia de a spune adevarul este valabila si pentru membrii comisiei de ancheta si sper ca si dumneavoastra o sa spuneti adevarul dupa ce se vor termina lucrarile acestei comisii”, a replicat Udrea cu o obraznicie mascata de un zambet fortat si sfidator, asa cum l-a purtat in tot timpul prezentei la Comisie
Ministrul Turismului i-a informat pe membrii Comisiei ca a depus, la Parchet, plangere penala impotriva celor care au fost in sala in momentul in care s-au facut inregistrarile difuzate luni de presa si le-a cerut acestora sa isi dea demisia din comisie si din Parlamentul Romaniei.
„Am venit sa va privesc in ochi si sa va spun ca atat timp cat din Comisie vor face parte cei care au actionat abuziv si ilegal incercand sa-mi fabrice un dosar penal, nu voi putea sa cred in impartialitatea si corectitudinea acestei comisii de ancheta”, a spus Udrea.
„Nu dumneavoastra sunteti cea care aveti atributiunea de a stabili componenta comisiei de ancheta”, a replicat presedintele comisiei, Ludovic Orban, pastrand un calm aparent in voce.
Dupa numai 20 de minute, Elena Udrea s-a ridicat si a parasit sala in care trebuia sa aiba loc sedinta comisiei, anuntandu-i pe cei prezenti ca merge la Ministerul Turismului „unde are de rezolvat alte probleme”.
Care dintre noi, muritorii de rand sau chiar dintre cei cu ceva functii, si-ar putea permite o asemenea atitudine sfidatoare, cand deasupra capului se subtiaza firul care tine sabia lui Damocles?
Ciudata si afirmatia cu intocmirea unui asa-zis dosar penal pe baze politice, pe care, conform destinatiei sale, Comisia nu il poate intocmi, ea fiind indrituita, ca peste tot in lume, sa descopere ce este sau nu este adevarat intr-o problema aflata in zona cenusie, restul fiind de competenta unui parchet sau DNA. Cum ciudate sunt si celelalte afirmatii, plasate cand avea sau, mai ales, cand nu avea cuvantul. Dumneavoastra vi s-ar permite asa ceva, in orice imprejurari publice?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.