Accident in Piatra Craiului

Accident in Piatra Craiului

0 207

Brasovenii, mai ales iubitorii muntelui, stiu ce frumoasa si salbatica este Piatra Craiului, asa cum este situata parca mai deoparte de gramada celorlalti munti. Dar poate tocmai de aceea acest munte este si periculos, asa ca, in mandria lui, nu permite sa te plimbi pe acolo cum vrei, de parca ai fi pe bulevard. In asemenea cazuri muntele pedepseste pe cei care-l sfideaza.
La fel si duminica, un turist a ramas blocat in Piatra Craiului dupa ce a cazut si si-a rupt un picior.
Dupa incident, salvamontistii au fost anuntaþi de prietena lui, care-l insotea pe munte.
O echipa de la Salvamont Zarnesti a ajuns in cel mai scurt timp posibil la turistul accidentat, i-a acordat primul ajutor, dupa care, cu mari eforturi, l-au coborat cu o targa la poale..
Zona in care s-a intamplat incidentul, canionul Cioranga Mare, este interzisa turistilor, pe acolo avantandu-se doar capre negre, vulturi si alpinisti incercati. Ea este catalogata ca fiind foarte periculoasa.
Salvamontistii ii sfatuiesc – oare a cata mia oara? – pe turisti sa fie echipati corespunzator si sa evite traseele periculoase, mai ales cele nemarcate, si sa nu se abata de la traseele bine marcate si accesibile turistilor de rand, care nu trebuie sa creada ca, daca au fost de cateva ori pe ici, pe colo, prin munti facili ascensiunii, gata, sunt montaniarzi si-si pot permite sa se creada capre negre.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.