FMI in vizita pe Dambovita

FMI in vizita pe Dambovita

0 209

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, va efectua o vizita la Bucuresti, in perioada 11- 25 martie, ca o continuare a dialogului economic cu autoritatile romane, informeaza un comunicat de presa al Biroului FMI pentru Romania si Bulgaria.
Potrivit Biroului FMI, discutiile preliminare purtate saptamana trecuta la Washington au fost fructuoase, Fondul ramanand in strans dialog cu autoritatile romane si Uniunea Europeana pentru a evalua masurile de raspuns adecvate, inclusiv posibilul sprijin tehnic si financiar.
Misiunea FMI, care va incepe vizita la Bucuresti pe data de 11 martie, va continua sa evalueze situatia macroeconomica si va purta discutii cu privire la un posibil program al Fondului Monetar International pentru Romania. Programul va fi o parte a unui pachet financiar multilateral pro-activ si de siguranta, ce va fi sprijinit de Uniunea Europeana si Banca Mondiala, printre alte institutii financiare internationale.
Romania are nevoie de un imprumut extern, care sa constituie o centura de siguranta pentru a traversa criza economica, a declarat, luni, presedintele Traian Basescu, care a explicat ca tara noastra poate accesa fondurile puse la dispozitia noilor state membre de catre UE doar prin incheierea unui parteneriat cu FMI. Seful statului a spus, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, ca Romania nu are nevoie de sustinere pentru bugetul de stat sau alte plati ale statului, subliniind insa ca un imprumut este necesar din cauza deficitului de cont curent si a datoriei sectorului privat, care trebuie sa ramburseze in acest an credite de 24 de miliarde de euro.”Un asemenea imprumut ne va face mai rezistenti la o posibila deteriorare rapida a situatiei economiei globale”, a afirmat Traian Basescu.
Romania se afla in prezent etapa de testare pentru contractarea unui pachet de finantare externa pentru a vedea structura, volumul si conditionalitatile unui eventual imprumut, a declarat recent, la un seminar financiar, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea. El a precizat ca Romania poarta discutii cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International /FMI/ pentru a analiza care ar fi cel mai bun pachet de finantare. Pogea a aratat ca economia romaneasca are nevoie de finantare externa, iar aceasta trebuie sa fie sub forma unui pachet complet.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.