Se trezesc pesedistii?

Se trezesc pesedistii?

0 224

Se pare ca varfurile pesediste au inceput sa se trezeasca din hipnoza privirii serpesti basesciene. Mai ales Adrian Nastase, cel lovit in anumite momente politice cu matusi Tamare si cu diferite termopane, scoase, ca scrisorica pierduta, cand e nevoie. Insa nici Mircea Geoana nu este chiar tantalaul care sa se multumeasca doar cu o priveliste magnifica, el aflandu-se pe marginea prapastiei. Astfel, cei doi au inceput sa denunte anumite miscari ale partenerului de coalitie, care vor sa-i scoata din sufragerie si sa-i matraseasca in bucatarie sau chiar pe prispa, la resturi de ospat.
Adrian Nastase il acuza pe Traian Basescu de amestec in sensul ca-si ajuta ciracii sa fie mai egali in acest parteneriat – alexandrescul caine si catel – in care pedelistii tind sa-i calareasca tot mai mult pe social-democrati, in intentia de a-i epuiza moral, mai ales avand in vedere momentele electorale ale anului 2009.
„A trecut perioada in care PSD domina scena politica. PSD risca sa fie subordonat de PD-L, iar daca nu ne trezim rapid, PSD va fi aruncat din trenul guvernarii. Participarea la guvernare trebuie facuta in mod inteligent pentru a nu fi transformati in tapul ispasitor al lui Basescu.Pana acuma ne-am aruncat inainte, fara sa tinem cont de identitatea noastra. PSD a fost luat mai curand prizonier in aceasta formula guvernamentala, iar PD-L nu este un partener de incredere si nu a fost niciodata”, zice Adrian Nastase.

Bun, dar cine a pus pesedeul sa se dea prizonier unui grup de zurbagii nevolnici in alta politica, inafara de cea a buzunarelor proprii? Ar fi avut sansa constructiva a unei coabitari cu liberalii, formatiune politica ceva mai apropiata adevarului prezentat de starea natiunii. Iar acceptarea ingenuncherii in fata tronului prezidential se datoreaza doar disensiunilor din propriul partid, in cadrul caruia goana dupa functii benefice conturilor personale si-a pus amprenta in momente nefavorabile unor asemenea intreprinderi.

La randul sau si Mircea Geoana s-a trezit sa fie nemultumit de numirile la descentralizate, defavorabile partidului condus de el, precum si datorita lipsei unui plan anticriza.
Nu prea il inteleg pe Geoana, pentru ca actuala situatie se datoreaza in principal dorintei orgoliului personal, pus inaintea celui colectiv, de partid. Geoana mi se pare un tip simpatic, dar nu cand deschide gura politica, pe care scoate, in general, pasarele cu pene jumulite.

In replica vine, ca din mormant, glasul bolnavului de serviciu, binecunoscutul „draga Stolo”, care citeaza din manualul navigatiei pe uscat a binecunoscutului matelot, tragand intelepciunea unei targi cu tupeu ruginit.
„Planul anticriza este bugetul Romaniei, care a schimbat structura de la cheltuieli pentru consum la cheltuieli pentru investitii. Suntem intr-un parteneriat de guvernare si cred ca cele doua parti trebuie sa aiba incredere unele in altele.”
Da, uite replica sarpelui Evei din raiul omenirii! Musca din mar si te trezesti scurmand pamantul!

In ce priveste bugetul, se vede din scumpiri, noi accizari si propuneri de accizari, si alte asemenea bazaconii inventate de mintea vraiste ciufulita a lui Boc & comp. cat de anticriza este, insasi criza fiind exagerata cat mai mult pentru ca lumea inspaimantata sa accepte orice masuri si ziceri ale bocienilor.
Si pe pesedisti cine-i pune sa nu iasa de la guvernare si, intr-o coalitie mai normala cu liberalii, din opozitie, sa rastoarne ramasitele guvernului Boc? Ca si asa stau cocotati pe o craca al naibii de subtire, de pe care pot zbura la primul vant partzait de Basescu dupa vreun chiolhan politic.
Sau se gandesc sa nu piarda cativa membri „marcanti” ai partidului, gata mai degraba sa schimbe ideologia decat sa coboare din fotolii?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.