Posturi vacante pentru medicii brasoveni

Posturi vacante pentru medicii brasoveni

0 205

Tinandu-se cont de nivelul la care sunt platite cadrele medicale in Romania, faptul ca tot mai multi absolventi de scoli medicale aleg sa plece sa munceasca in acelasi domeniu, dar in strainatate, in tari unde salariile sunt pe masura pregatirii si muncii prestate, nu mai mira pe nimeni.
Ca de obicei, cei care sufera sunt cetatenii de rand, deoarece orice post vacant in spital inseamna pacienti mult mai prost ingrijiti. In acest moment, la Brasov este un deficit de 43 de medici. Orasul nostru are nevoie de medici la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, la Pediatrie, la Maternitate, la Psihiatrie, la Pneumoftiziologie, la Ambulanta, dar si la Spitalele din Fagaras, Victoria, Codlea sau Rupea.
Cei mai afectati locuitori din judetul Brasov sunt cei din Victoria, localitate unde exista sectii care nu au niciun medic, iar bolnavii sunt nevoiti sa mearga kilometri intregi pana la Spitalul din Fagaras. Asa cum spuneam, in total, in judetul Brasov, trebuie sa se angajeze urgent 43 de medici. In schimb, la Sibiu situatia este un pic mai buna. Cele 12 posturi vacante din judetul Sibiu sunt la Spitalul Clinic Judetean si la Ambulanta, dar si la Spitalele din Medias si Cisnadie.
Pentru medicii care vor un post in sistem, ii anuntam ca se mai pot inscrie la concurs pana la data de 11 martie. Cei interesati trebuie sa depuna la dosar o cerere, o adeverinta de la unitatea medicala unde lucreaza, o adeverinta privind starea de sanatate, copii dupa actele de identitate, diploma de licenta, certificatul de membru al Colegiului Medical, dar si autorizatia de libera practica. O veste nu tocmai buna este ca taxa de inscriere este de 440 lei si ca exista posibilitatea ca nu toti cei inscrisi sa fie si acceptati la examen. Concursul va avea loc in 25 martie, cei interesati putand gasi toate informatiile necesare pe www.ms.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.