Marko Bela atinge culmi de nesimtire

Marko Bela atinge culmi de nesimtire

0 208

Plavanul acesta cu raie sub coada si-a agatat felinarul ultimei trepte a nesimtirii intre coarnele privirii bovine si loveste acuma cu gura baligata de nesimtire in romanism si in tara care care nu stiu de ce il mai ingaduie.
Mai nou, buzele sale care imi excita fundul declara ca romanii din judetele Harghita si Covasna, care nu cunosc limba maghiara, au un handicap si de aceea nu pot accede la diverse posturi din administratia locala.
Ca sa nu izbucnesc in catalogari de maidan, cu toate ca doar asa ceva merita aceasta javra cu ochelari, citez din spusele sale, lasandu-va pe dumneavoastra sa le judecati.

„Sunt de acord ca peste tot trebuie sa fie si reprezentanti ai comunitatii romanesti din localitatile sau judetele respective, asa e cinstit (ca avem noi grija sa-i gonim, n.a.) In schimb trebuie sa stiti ca aici romanii au unhandicap, in ghilimele, si anume ca in toate institutiile administratiei locale din aceste judete, dupa parerea mea, cei care au o anumita raspundere trebuie sa cunoasca amandoua limbile.Si cu tot respectul spun acest lucru. Asa cum si de la maghiari in mod drept se asteapta sa cunoasca foarte bine limba romana si invers, si romanii care au astfel de functii sau raspunderi ar trebui sa cunoasca limba maghiara.”
Toate acestea referitor la posturile de contact cu publicul.

Capac la oala care si asa clocoteste, Marko Bela pune prin afirmatia: In Covasna si Harghita noi suntem la guvernare. Aceasta apropo de vizitele, in ultima vreme, a unor ministri si a presedintelui Basescu prin zona, ca un fel de compensare la iesirea udemeristilor de la prea indelungata guvernare pe usa din dos si cu coada intre picioare.

„Vom incerca sa avem un parteneriat cu ministrii, cu guvernantii, si nici nu se poate altfel, fiindca, vrem nu vrem, indiferent daca UDMR este la guvernare sau in opozitie, in aceste judete noi suntem la guvernare, fiindca noi conducem administratiile locale.”

Cu alte cuvinte, doar UDMR are oferta si program pentru maghiari, de aceea are de gand sa stapaneasca in aceste judete. Dar eu stiu ca o formatiune politica – asa cum nu prea este, legal, cea a lui Marko Bela – conform Constitutiei trebuie sa ofere tuturor un program, nu numai unui segment al populatiei. In acest caz nu se pozitioneaza oare UDMR inafara legii? Si atunci nu trebuie maturat si dat la gunoi nereciclabil?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.