Unele efecte ale codului galben

Unele efecte ale codului galben

0 224

Ploile si vijeliile care s-au abatut peste mai toate zonele din tara au lasat urme, in unele locuri chiar adanci, la propriu si la figurat.
Astfel, in comuna Sugag, un rau a iesit din matca si a inundat mai multe strazi si ulite. Localnicii au fost luati prin surprindere, in multe case si subsoluri patrunzand apa, care a distrus totul in calea ei.

In Lupeni, judetul Hunedoara, a cazut si grindina, iar canalizarea a cedat in doar cateva minute. Mai multe strazi si subsoluri au fost inundate.

Si in Cisnadie, judeþul Sibiu, vijelia a facut prapad. In doar cateva minute strazile au fost puhoi de apa, iar mai multi copaci au fost rupti de vant, spargand geamuri si aducand stricaciuni in cazul a trei turisme parcate in preajma lor.

In urma ploii torentiale cazute in zona masivului Bucegi, pamantul de pe marginea DN1 s-a surpat si a blocat soseaua Bucuresti-Brasov, mai ales pe unul din sensuri. Aluviunile au blocat drumul national, iar traficul a fost dat peste cap aproape doua ore. In tot acest timp masinile au format cozi pe kilometri intregi in ambele sensuri.
In Brasov lucrurile au stat cum am fost obisnuiti, cu capacitatea de absorbtie a canalelor redusa si cu formarea de „lacuri de acumulare” in zonele de acuma stiute de toti, fara a exista evenimente iesite din comun. La fel s-au petrecut primele rabufniri ale codului galben si in judet, noi neprimind inca semnale ingrijoratoare in acest sens.

Sa nu uitam insa ca „zilele galbene” abia au inceput.
La fel sa tinem cont ca si hidrologii au emis o avertizare de inundaþii care vizeaza in special 17 judeþe din Banat, Transilvania si Moldova, sub cod galben de ploi si vijelii aflandu-se in continuare 31 de judeþe, asa cum am anuntat in numarul nostru de ieri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.