FRICCO SPANIOL (UN FEL DE MUSACA)

FRICCO SPANIOL (UN FEL DE MUSACA)

0 235

Probabil stiti sa faceti o musaca din aceea clasica, in stil oriental, obisnuita la noi mai ales in sudul si estul tarii. Dar sa nu uitam ca si Spania a fost ocupata de orientalii arabi, care au impamantenit acolo unele din obiceiurile lor, printre care si din acelea gastronomice, cu o continuitate pana in zilele noastre, suferind, bineinteles, oarece adaugiri si mici modifiari. Iata un asemenea fel de musaca, obisnuit in Spania.

PREPARARE: Se fac biftecuri mici din muschi de vita, se bat bine, se ung cu mustar, se sareaza si se pipereaza.
Se curata cartofii si se taie felii subtiri
Se ingalbeneste in unt o cantitate de ceapa, taiata solzi, egala cu cea de carne.
Se unge cu unt topit o cratita de forma ca pentru budinca si se presara cu pesmet.
Se pune un rand de felii de cartofi, se presara fulgi de unt, sare si piper, apoi un rand de carne, pe urma un rand de ceapa. Se repeta ordinea. Ultimul rand va fi din cartofi presarati cu fulgi de unt.
Separat se amesteca o jumatate de cescuta de vin rosu cu aceeasi cantitate de smantana si zeama de carne si se toarna in forma. Se acopera si se fierbe o ora si jumatate au bain marie.
Se rastoarna pe un platou si se serveste imediat

Langa acest fel de musaca se poate servi niste salata, in raport de sezon, iarna fiind agreabile si muraturile asortate, gogosari sau castraveciori, sau o salata de varza acra, bine spalata si taiata in fasiute ca taiteii, foarte marunt, la care se adauga ulei de masline, piper si putin cimbru.

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.