Nastase s-a plans lui Barroso ca este hartuit politic

Nastase s-a plans lui Barroso ca este hartuit politic

0 222

Fostul premier Adrian Nastase i-a trimis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintelui CE, Jose Barroso, in care afirma ca este hartuit politic prin intermediul DNA si arata ca in dosarul legat campania din 2004 sunt vizati 972 de martori, in timp in procesul de la Nurnberg au fost audiati doar 270.
„Va informez ca astazi a avut loc prima «victorie» a justitiei independente in Romania. M-am prezentat, in baza Rechizitoriului depus de Daniel Morar la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru primul termen in dosarul care vizeaza finantarea, cu pixuri si brichete, a campaniei electorale din 2004, a PSD si a mea”, ii scrie Nastase lui Barroso.
El mentioneaza ca pentru ca procesul sa se desfasoare cat mai „obiectiv”, Daniel Morar a propus pentru audieri, in dosarul mentionat, 972 de martori.
„In conditiile actuale, in care ICCJ nu poate stabili mai mult de un termen pe luna pentru un dosar si respectiv, audierea a 10 martori pe sedinta, acest proces ar urma sa se desfasoare pe o perioada de circa 9 – 10 ani, perioada care va depasi, fara indoiala, durata mandatului actualei Comisii Europene ce monitorizeaza succesele „remarcabile” ale procurorilor lui Daniel Morar. Pe care istoria insa le va consemna. Pentru comparatie, doresc sa va amintesc ca in procesul de la Nürnberg au fost audiati 270 de martori. Diferenta de la 270 la 970 dovedeste, in cazul dosarului meu, seriozitatea, obiectivitatea, independenta politica, neutralitatea, profesionalismul, preocuparea pentru egalitatea armelor in proces, egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii (in sensul ca aproape fiecare cetatean sa aiba sansa de a depune marturie in fata instantei, in acest dosar), dar, mai ales, preocuparea pentru adevar”, se arata in scrisoarea lui Nastase.
El mentioneaza ca „aceasta preocupare deosebita se manifesta tocmai in acest an dificil, in care seful lui Daniel Morar, Traian Basescu se chinuie cu greutatile tarii si incearca, asa cum stie mai bine, sa repare, ce mai poate, din inechitatile existente in sistemul judiciar”.
„Pentru ca am observat, cat de preocupata este Comisia Europeana de felul in care politicienii romani se ascund in spatele imunitatii prevazute de Constitutie, doresc sa va pun la dispozitie un document, pe care l-am primit, prin care se solicita Presedintiei Romaniei – Comisiei speciale constituita conform art. 16 al. 2 din Legea 115/1999 republicata privind raspunderea ministeriala, din noiembrie 2002, trimiterea in judecata a lui Traian Basescu pentru acuzatii grave de coruptie legate de un prejudiciu de 300.000.000 USD si diverse alte fapte. In urma primirii acestui aviz, dosarul a fost trimis in instanta, insa, dupa schimbarea de regim politic din 2004, instanta a descoperit un viciu fundamental in acest dosar si anume, faptul ca dosarul fusese trimis nu sub semnatura sefului PNA (DNA), ci sub semnatura celui pe care il lasase la comanda seful sau, conform regulamentului”, scrie Nastase.
El a dauga ca, in aceste conditii, „probabil Comisia Europeana s-ar fi asteptat ca Daniel Morar, «Europeanul anului», care se jura presei «ca dosarele penale nu se fac in functie de succesul sau insuccesul in alegeri», sa semneze simplu, acoperind viciul formal si retrimitand dosarul in instanta, pentru ca Traian Basescu sa poata sa-si rezolve elegant problemele cu justitia”.
„Ei bine, nu! Daniel Morar a chemat un grup de procurori din provincie, pe care i-a detasat la Bucuresti, pentru a spala acest dosar, prin intermediul a doua expertize care o contraziceau pe cea initiala, aratand ca, in ciuda evidentei, statul roman nu a pierdut nimic pierzandu-si flota comerciala, ci chiar a castigat. Daniel Morar a asigurat disjungerea dosarului pentru Traian Basescu, interpretand textul Constitutiei in propria viziune si oferindu-i astfel imunitate absoluta pentru fapte penale. In felul acesta, principiul din Constitutie «nimeni nu este mai presus de lege» a capatat o reflectare erga omnes si in practica politica. Regret ca trebuie sa va scriu despre aceste lucruri, dar sper ca dupa patru ani, distinsii membri ai Comisiei Europene vor intelege actiunile de hartuire politica impotriva mea, prin folosirea unui instrument politic – D.N.A.-ul lui Daniel Morar «reloaded»”, mai scrie Nastase.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.