Soldat viu si Cavaler fara viata

Soldat viu si Cavaler fara viata

0 221

A plecat Soldat viu, s-a intors Cavaler fara viata. Trupul neinsufletit al sublocotenentului post-mortem Claudiu Chira, ucis saptamana trecuta in Afganistan, a sosit in noaptea de luni spre marti in Rasnov, orasul natal al militarului. Ca sa-l intampine, zeci de vecini, prieteni si cunoscuti au asteptat cu lumanarile-n maini pana la ora 2 noaptea. La ferestrele vecinilor care n-au mai rabdat frigul, de afara lumanarile au ars pana tarziu.
Nu doar prietenii si cunoscutii si-au sacrificat noaptea pentru a intampina sicriul in care se intorcea acasa din Afganistan rasnoveanul Claudiu Chira. Un pluton de vanatori de munte de la Batalionul 21 Vanatori de Munte Predeal s-a postat in fata blocului din Rasnov, pentru ca soldatii sa-si salute camaradul. Odata cu trupul lui Chira, din Afganistan a sosit si fratele lui, Ovidiu. El a fost cel care si-a sustinut mama, devastata de durerea pricinuita de moartea lui Claudiu, dupa ce, saptamana trecuta, vehiculul blindat in care patrula tanarul calca pe o mina antitanc.
Sublocotenentul post mortem Claudiu Chira va fi inmormantat astazi cu onoruri militare la cimitirul din Rasnov.
Pentru ca a cazut la Administratia Prezidentiala i-a acordat militarului Ordinul Steaua Romaniei in grad de cavaler, cu insemne militare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.