Medicamente mai ieftine pentru pensionarii cu venituri reduse

Medicamente mai ieftine pentru pensionarii cu venituri reduse

0 207

Potrivit unui anunt facut de Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac, incepand cu 01.03.2009, pensionarii cu venituri lunare de pana la 600 de lei vor putea beneficia de medicamente subventionate in proportie de 90%.
Ministrul a aratat ca nu este un cadou de martisor, ci rezultatul unei evaluari extrem de laborioase pentru a ajuta persoanele defavorizate in contextul crizei economice.
Prin aceasta masura, mai mult de jumatate dintre pensionarii din Romania vor beneficia de 650 de medicamente de pe sublista B, in general pentru afectiuni cardiovasculare, tulburari ale capacitatii mentale, pentru scaderea colesterolului, afectiuni circulatorii.
Ion Bazac a spus ca finantarea este facuta in proportie de 50% de la fondul asigurarilor sociale de sanatate si in proportie de 40% din taxa pe viciu de catre Ministerul Sanatatii.
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), prof.dr. Irinel Popescu, a afirmat ca s-au deja luat masuri de tiparire si distribuire la medicii de familie a unui nou formular de reteta medicala care are inclusa o rubrica in plus la categoriile de asigurati 0-600 lei, astfel incat sa se poata marca faptul ca reteta este eliberata pentru un pensionar cu venit mic.
Prof.dr. Irinel Popescu a explicat ca pentru a permite epuizarea stocurilor din vechile formulare aflate inca la medicii prescriptori, pana la 30 iunie 2009 se vor putea face prescriptii pe ambele tipuri de formulare. Dupa 30 iunie retetele medicale nu vor mai putea fi prescrise decat pe noile formulare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.