Premii frantuzesti pentru americani

Premii frantuzesti pentru americani

0 214

Clint Eastwood distins cu Palme d’OrActorul si regizorul american Clint Eastwood a declarat ca se simte flatat, dupa ce a primit premiul Palme d’Or din partea organizatorilor festivalului de film de la Cannes, relateaza site-ul Bang Showbiz.
Eastwood, a carui cariera a inceput in anii ’50, a primit prestigioasa distinctie pentru intreaga sa activitate in lumea cinematografiei, joi, 25 februarie.
Regizorul, in varsta de 78 de ani, a precizat ca se simte „foarte flatat” si a multumit specialistilor francezi in cinematografie pentru ca il incurajeaza sa mearga mai departe.
Presedintele festivalului, Gilles Jacob, cel care a prezentat premiul, l-a descris pe Eastwood ca pe „un mare maestru, aflat pe cel mai inalt pisc al muncii sale”.
Premiul a fost acordat in cadrul unei ceremonii private, gazduita de restaurantul parizian Le Fouquet’s, cu trei luni inainte de editia din acest an a festivalului.

Dustin Hoffman a primit Ordinul National
Actorul american Dustin hoffman a primit joi Ordinul National francez pentru Arte si Litere in grad de comandor, distinctie ce i-a fost inmanata in cadrul unei ceremonii desfasurate la Paris, informeaza Associated Press.
Ministrul francez al culturii, Christine Albanel i-a inmanat inalta distinctie actorului in varsta de 71 de ani, dublu laureat al premiului Oscar.
Dustin Hoffman, cu ochii umezi de emotie, a primit inalta distinctie facand o scurta pauza pentru a-si stapani emotia. ‘Cand ajungi la vasta asta, iti vine sa plangi si daca vezi prognoza meteo la televizor’, a glumit el apoi.
Actorul a participat la ceremonie alaturi de sotia sa, Lisa Gottsegen.
Christine Albanel i s-a adresat lui Dustin Hoffman numindu-l „unul dintre cei mai mari actori ai timpurilor noastre” si mentionand cele doua premii Oscar obtinute de actor in cariera sa cu rolurile din filmele ‘Kramer vs. Kramer” (1979) si respectiv „Rain Man” (1988).
Dustin Hoffman a primit un nou premiu vineri la gala „Oscarurilor franceze” – premiile Cezar, unde a fost distins pentru intreaga sa cariera cinematografica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.