Pensionarii vor o lege noua

Pensionarii vor o lege noua

0 219

Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarileo, Vasile Zaharescu, a inmanat ieri noului prefect de Brasov, Ion Gontea, o petitie privind solicitarea pensionarilor pentru elaborarea de catre Guvern a unei noi legi a pensiilor, care sa anuleze inechitatile existente in cadrul acestei categorii sociale. Petitia a fost transmisa si Presedintelui, Parlamentului si Guvernului.
Se intelege ca nu se cer pensii egale pentru toti, insa se doreste disparitia diferentelor enorme dintre pensii si stabilirea lor la un cuantum care sa satisfaca nevoile celor de versta a treia.
Presedintele SLP Brasov a anuntat o asemenea decizie „ca urgent si prin toate mijloacele permise de lege sa intervenim la factorii de decizie si, mai ales, la Guvernul Romaniei. In acest sens apelam in primul rand la institutia pe care o conduceti si la dumneavoastra in calitate de cetatean de onoare si viitor pensionar.”
Acestea sunt vorbele adresate prefectului Ion Gontea la inmanarea petitiei, vorbe ciudate cand te gandesti ca prefectul beneficiaza de o onoare indoielnica datorita anumitor disare si vremea pensiei i se pare indepartata, crezandu-se pesemne semivesnic odata ce a inhatat functia de prefect.
Pensionarii cer elaborarea unei noi legi a pensiilor, cu o metodologie unica de calcul, pentru inlaturarea inechitatilor existente.
Se mai cere extinderea Legii Recunostintei si la beneficiarii legilor 118/2000 si 189/2000, ca si asa acesti beneficiari isi raresc tot mai mult randurile.
Pensionarii brasoveni solicita si refacerea calculului cosului zilnic de consum.
Ei bine, „umplerea” reala a unui asemenea cos eu nu o vad realizabila cat ii haul, cata vreme ne conduc niste bastarzi ai adevaratei politici in slujba tarii. In teorie s-a tot calculat cat il costa pe om zilnic ca sa existe. Ati auzit cumva ca s-a pus ceva, practic, in aplicare? Mai ales in cazul pensionarilor, neunuti, neputinciosi fizic si vai de mama multora dintre ei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.