Curatenie in Gara Brasov

Curatenie in Gara Brasov

0 210

Dupa ce a fost interzisa stationarea taxiurilor si a altor masini in unele zone din fata Garii CFR Brasov, iata ca autoritatile locale au inceput sa curete si interiorul, adica holul de asteptare, al caselor de bilete si al peroanelor.
Este vorba de cei care incearca sa atraga clienti pentru cazare sau transport, fara a fi autorizati sa practice aceste servicii, deci neplatind impozitele aferente catre stat.
Cine a avut mai des treaba prin gara a putut vedea, daca nu a fost chiar abordat, o serie de persoane care se ofereau sa transporte sau sa cazeze persoane chiar de la peroanele staþiei CFR sau din holul caselor de bilete.
Acestor samsari li s-a interzis asemenea practici in zona caii ferate si a cladirii. Cine va fi prins risca sa fie amendat.
Sanctiunile contraventionale, daca nu se constata si incalcari penale, sunt cuprinse intre 500 si 2.000 lei in cazul ofertelor de transport si intre 1.000 lei si 5.000 lei in cazul celor de cazare.
Deasemenea administratia locala a mai hotarat sa interzica accesul si stationarea taxiurilor in parcarile cu plata amenajate in zona garii.
Aceste masuri se doresc a fi unele de asanare a mediului poluat social din poarta feroviara a orasului. Este de dorit sa se intervina mai dur si mai hotarat si in privinta faunei de vagabonzi, boschetari, borfasi de toate categoriile si alta asemenea pleava a societatii. S-au facut unii pasi, insa este necesara interventia mai forte a politiei TF, mai ales pe timp de noapte, si atunci alta fata va arata aceasta intrare in Brasov, impresionand de la inceput placut pe cei ce vin sa ne viziteze orasul si impejurimile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.