Turda o ia la vale

Turda o ia la vale

0 201

Alerta in judetul Cluj! Autoritatile locale din Turda si din comuna Mihai Viteazu s-au intalnit ieri cu prefectul Florin Stamatian pentru a solicita sprijin guvernamental de urgenta in rezolvarea problemei alunecarilor de teren din zona Cheia.
Reprezentantii celor doua primarii solicita ca la Guvern sa ajunga o noua propunere de hotarare prin care, din fondul de stat, sa se aloce bani pentru reabilitarea imobilelor afectate de alunecarile de teren si pentru stoparea acestora prin lucrari de specialitate. In timp ce pamantul se surpa sub casele lor, 70 de familii din Turda si din localitatea Cheia-comuna Mihai Viteazu- asteapta cu nerabdare ca Guvernul sa se milostiveasca de ei si de locuintele care se surpa. Pe langa toate acestea, retelele de canalizare si cele de alimentare cu gaz si curent trebuiesc inlocuite foarte des, iar riscul de accidente majore este in crestere. In sedinta de lucru a Comitetului judetean pentru situatii de urgenta, prefectul judetului a cerut reprezentantilor celor doua localitati sa prezinte situatia din teren, pentru a cauta o finantare.
“Am solicitat ca in doua saptamani sa mi se prezinte un studiu in ceea ce priveste aceste probleme, pentru a reusi sa le rezolvam”, a declarat prefectul Stamatian. Cel mai afectat este satul Cheia, unde, din cele 60 de locuinte care sufera de pe urma alunecarilor de teren, cinci se afla intr-un stadiu avansat de prabusire. “In satul Cheia problema alunecarilor este foarte intalnita. Calamitatile au distrus cinci imobile, care se afla in prag de prsbusire, in timp ce in doua din ele locuiesc inca oameni. Sunt afectate, de asemenea, alte 60 de case. Am cerut ajutorul Prefecturii pentru a repara locuintele oamenilor macar pana ies din iarna”, a spus primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.