Patriarhul si-a tras limuzina la scara

Patriarhul si-a tras limuzina la scara

0 250

Si iata ca astfel se dovedeste inca o data ca Biserica Ortodoxa Romana se indeparteaza tot mai mult de cele sfinte, caci capul din Romania al acestei biserici, Patriarhul Daniil, si-a tras „limuzina de fitze” la scara.
Este vorba de un Porsche, adica o trotineta pe care nu si-o permite oricine si care costa ceva, macar intretinerea si benzina, daca este sa ne luam dupa intelegerea dintre Patriarhie si Porsche Romania, care dateaza din 2007 si se va extinde pana in 2010, ceea ce inseamna ca Preafericitul Parinte va avea la dispozitie o masinã similara cu cele care fac parte din flota oficiala a mai multor sefi de stat si de guvern, printre care si a celor din Austria, Germania, Argentina sau Portugalia.
Tapiteria este din piele de calitate, iar toate scaunele au climatizare si pot fi reglate electric, caci inaltilor prelati li se incing fundurile pe sub sutane. Capacitatea portbagajului este de 500 l, iar accelerarea de la 0 la 100 km/ora se face in 7,7 secunde, viteza maxima care poate fi atinsa fiind 250 km/ora.
La ce i-o fi trebuit patriarhului cu mutra de haiduc sictirit si plin de artag asemenea trotineta nu inteleg, mai ales ca pildele din „Vietile sfintilor” nu ii plaseaza pe acestia calatorind prea comod in drumurile lor. Se intelege ca nimeni nu pretinde ca patriarhul sa o porneasca pe jos sau pe magar in treburile sale, dar de la viata pe care o duceau sfintii apostoli si pana la a pretinde inlesniri permise sefilor de stat sau de guvern este cale lunga.

Si vin dracusorii de la Audi sa-si vare si ei coada: “Asocierea dintre Audi si Preafericitul Daniel se face la nivel de statut in cadrul unei ierarhii. Este indubitabil faptul ca Preafericitul sa fie inconjurat doar de lucruri de prestigiu, prin designul exclusivist si multitudinea de inovatii, Audi A8 definind nivelul inalt de exigenta al clasei automobilelor de lux”, au declarat oficialii diviziei Audi din cadrul Porsche Romania.
Pe cand si un harem pentru Inaltpreafericitul, cu vreo 50 de cadane?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.