Facturi uriase pe Ferencz Szemler

Facturi uriase pe Ferencz Szemler

0 242

Poate va este greu sa va imaginati cum niste locatari ai unor foste camine de nefamilisti, cu spatiu de12 mp, ajung sa plateasca pana la 800 lei intretinere pe o luna. Uite ca se poate intampla, asa cum au patit-o cei ce locuiesc in fostele camine de nefamilisti alefostului Trust de Constructii Brasov, aflate pe str. Szemler Ferencz.
Ca de obicei in asemenea cazuri provocand nemultumire si indignare, multi refuza sa ia contact cu presa si sa le fie publicate doleantele, spre luare de stiinta a edililor. Le este pur si simplu frica de oarece repercursiuni neplacute lor, pentru ca romanul nu stie sa-si foloseasca libertatea dobandita cand trebuie, alegand din ea doar scalambaielile de care rad si curcile si pentru care nu erai chemat sa dai cu subsemnatul nici pe vremea dictaturii ceausiste.
Iata insa ca au fost si doi curajosi care si-au spus oful.
„Nu se poate, dom’le, asa ceva. Mie mi-au pus la consum 67 mc de apa. Nu am auzit pe nimeni sa consume atat, oricat de des ar face baie sau ar gati”, se plange un locatar.
„Mie mi-a venit la plata 700 lei la trei persoane. Este absurd, trebuie sa vedem ce magarii se fac acolo la asociatie”, spune indignata o locatara mai curajoasa.
Reprezentantii asociatiei de locatari sustin insa ca facturile sunt corect calculate, declarand:
„La intrarea in bloc, la fiecare scara, sunt montate contoare. Acolo se inregistreaza exact consumul de pe fiecare scara. Acest consum se imparte la fiecare locatar in parte si se mai adauga si pierderile”, ne-a declarat fostul administrator al asociatiei, Mihai Cojocariu, recent inlocuit.
Este normal ca asociatia de locatari sa se spele pe maini, avand in vedere consumul exagerat din scripte. Dar oare nimeni nu se gandeste ca, zi si noapte sa lasi robinetul deschis, si tot nu ai cum consuma asemenea cantitati, in urma carora sa-ti fie facturata intretinerea ca la o vila de lux.
Pe deasupra locatarii mai sunt amenintati ca facturile trebuiesc platite, chiar daca problema este ciudata si in litigiu, altfel apar restante, penalizari, dare in judecata, evacuari etc.
Dar un asemenea procedeu este absurd, cand orice logica respinge eventualitatea unui consum asa de mare, existand doar posibilitatea ca, ori contoarele sa fie stricate, ori sa fie „potrivite” ca furnizorul sa-si scoata cine stie ce parleala. Caci, dupa cum indica aceste contoare, pein acele locuinte circula Dunarea, daca nu toata, macar un brat al ei.
I-am sfatuit pe locatari sa se adreseze de urgenta Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov, care va analiza cazul si va sti ce este de facut.
Ingrijorator este insa faptul ca tot mai multi brasoveni ajung sa plateasca sume enorme pe ceva ce nu au consumat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.