Unde este apa calda?

Unde este apa calda?

0 215

Ieri m-am dus in baie sa dau drumul la tzutzuroiul vopsit in rosu si repartizat astfel sa-mi ofere apa calda. Dar, cum zic tiganii, canci! Si uite cum, din nou, CET si Primaria Brasov, taticul vitreg nu atat al CET-ului, cat al brasovenilor, si-a batut din nou joc de cetateni.
Caci CET ar fi trebuit sa dea ieri drumul apei calde, conform termenului stabilit de Protectia Consumatorului.
Teoretic, CET ar fi trebuit sã reia ieri furnizarea apei calde pentru cel putin cele 12 asociaþii de proprietari care au facturile platite la zi. Aceast termen fusese dat de Protectia Consumatorului pe 9 iulie, cand a amendat centrala fiindca nu a respectat clauzele contractuale.
Cu toate acestea, CET nu are nici o solutie practica pentru a relua furnizarea apei calde.
Intre timp, la Protectia Consumatorului s-au mai adunat alte 18 reclamatii de la asociatiile bun-platnice. Majoritatea abonatilor CET, care si-au achitat facturile, sunt nemultumiti ca furnizorul nu-i pedepseste direct pe rau-platnici, dar sunt curios cat ar mai strange cu asemenea procedeu, caci oamenii, cu oarece exceptii, daca au de unde, isi si achita datoriile.
Si ma intreb cum de datoriile lasate de marile intreprinderi falimentate din interes, prin prost management, au fost sterse, iar cele ale cetatenilor de rand, restanti datorita lipsei de bani, nu. De ce nu s-a cautat o solutie de ajutorare a acestora, prin cativa inspectori care sa mearga din bloc dator in bloc dator si sa vada care este intr-adevar rau-plactic si care nu are de unde? In alte probleme, cu mult mai tampite, se infiinteaza imediat tot felul de comisii, care practic ard gazul si incaseaza solda babana, dar aici nu se putea infiinta asa ceva? Iar cei in imposibilitate de plata sa fie iertati de datorii si sa o ia de la zero.
Insa si in cazul gasirii unei solutii, parca vad cum atunci CET-ul va intra in revizie, prelungind scaldatul in lighean prin 22.000 de apartamente si garsoniere, cu un consum de gaz mult sporit prin necesitatea incalzirii apei.
La asa nas carn, uite asemenea (lipsa de) solutii!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.