Bihor: Stoparea unui jaf cu flori de mina!

Bihor: Stoparea unui jaf cu flori de mina!

0 216

Un cetatean francez a incercat sa scoata din tara, prin Punctul de trecere a frontierei Valea lui Mihai, peste o jumatate de tona de flori de mina, fara a detine documentatia legala de export, necesara in cazul obiectelor de patrimoniu natural.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Bihor, comisarul sef Dan Lazar, cetateanul francez Daniel C., in varsta de 58 de ani, care calatorea cu un microbuz Volkswagen, s-a prezentat in PTF Valea lui Mihai, duminica noaptea, pentru a iesi din Romania.
Politistii de frontiera au verificat mijlocul de transport si au descoperit 33 de ladite din lemn incarcate cu aproximativ 700 de kilograme de flori de mina, de diferite marimi si compozitii mineralogice, pentru care cetateanul francez nu detinea documente legale de export.
Barbatul a declarat ca a achizitionat mineralele de la diferite persoane din judetului Maramures si ca nu cunostea prevederile legislatiei romane in domeniu.
Florile de mina au fost confiscate urmand a fi expertizate de catre specialisti din cadrul Muzeului de Mineralogie din Baia Mare iar cetateanul francez a fost amendat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.