Targul Martisorului la Muzeul Taranului Roman

Targul Martisorului la Muzeul Taranului Roman

0 232

Muzeul Taranului Roman gazduieste, ca in fiecare an, Targul Martisorului, ce se va desfasura in perioada 25 februarie – 1 martie 2009.
Targul propune o valorizare a martisorului in categorii cat se poate de diferite, printre care: martisorul traditional, martisorul de magazin, martisorul crosetat, martisorul realizat de artisti, martisorul traditiilor reinventate si martisorul „1.000 de martisoare intr-unul singur”.
Vanzarea de martisoare nu va fi singurul eveniment de la muzeu, ci, in cadrul lui organizadnu-se si doua ateliere: unul de hartie manuala, cu Razvan Supuran, pe 27 februarie, pe terasa Clubului Taranului, intre orele 13.30 si 16.00, precum si un atelier sustinut de Genoveva Sauciuc, care va arata celor prezenti cum se mai fac astazi martisoarele din fir alb si rosu, pe 28 februarie, de la 12.00 la 12.30.
Nu vor lipsi nici martisoarele „comestibile” sau gastronomice, cum le numesc organizatorii: turta dulce, prajiturele de Alexandria, kurtos kalacs, suc de mere 100% natural de Malancrav, miere si alte delicatese.
Fabricantii de martisoare sunt in majoritate din Bucuresti, dar vin si din Cluj, Timisoara sau Arad.
Pretul unui bilet de intrare este de 4 lei, intreg, si 2 lei, pentru elevi, studenti si pensionari.
Muzeul Taranului din Bucuresti se pregateste de Targul Martisorului. Acesta isi va deschide portile, in perioada 25 februarie – 1 martie, pentru binecunoscutul targ.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.