Sibiu: Proiecte pentru tineri in cadrul Politiei Comunitare

Sibiu: Proiecte pentru tineri in cadrul Politiei Comunitare

0 218

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice al Serviciului Public de Politie Comunitara Sibiu initiaza platforma de parteneriat public-privat pentru promovarea activitatii Politiei Comunitare in randul comunitatii din municipiul Sibiu, cu un accent deosebit pe tineri, prin proiecte cu un inalt grad de responsabilitate si implicare sociala directa.
Primul proiect al acestei platforme consta intr-un concurs de cultura generala cu intrebari din legislatia Muncipiului Sibiu.
Ideea care sta la baza concursului este ca o buna cunoastere a legilor orasului de catre tineri va duce la o responsabilizare mai mare a vietii sociale a acestora si a celor din jur. O comunitate responsabila presupune ca toti actorii sai sa fie implicati, mai ales cei tineri, care au nevoie mai mult ca oricand de modele si de rasplata pentru eforturile lor.
Politia Comunitara spera ca acest tip de concurs sa devina traditie si sa poata fi realizat, in functie de realitatile schimbatoare, cu tehnologiile unei interfete interactive.
La concurs pot participa elevii scolilor generale din anii terminali si elevii liceelor din judetul Sibiu.
Cei interesati pot gasi bibliografia concursului si datele pentru pregatire anterioara concursului, care va avea loc in luna martie, la secretariatul unitatilor de invatamant si la profesorii diriginti. Proiectul este avizat de Inspectoratul Judetean Scolar.
Desfasurarea acestuia va avea loc in luna aprilie 2009 si va consta intr-o proba scrisa tip chestionar, un eseu si interviu si va dura 2 zile. Premiile concursului sunt foarte atractive:
Premiul I – o excursie de cel putin 1 saptamana in Asia
Premiul II – un calculator ultra performant cu toate accesoriile
Premiul III – o camera video
Vor fi acordate 10 mentiuni cu premii (mp3 playere).
Finantarea va fi asigurata in proportie de 90% de sponsori, bugetul total al proiectului fiind de aproximativ 18.900 lei. Polita Comunitara a suportat doar cheluielile interne de organizare. Toti sponsorii vor fi dati publicitatii la sfarsitul lunii martie, cand vor fi definitivate contractele de sponsorizare.
“Consider foarte bun proiectul Politiei Comunitare si cred ca se va bucura de o larga participare din randul elevilor sibieni. Felicit si firmele sibiene ca au inceput sa aplice conceptul de responsabilitate sociala si se implica tot mai mult in viata comunitatii in care isi desfasoara activitatea” a declarat primarul Klaus Iohannis.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.