Liberalii, o oaza de verdeata in cloaca bugetului

Liberalii, o oaza de verdeata in cloaca bugetului

0 216

Guvernarea liberala a reusit performanta sa goleasca vistieria si sa faca aproape imposibila adoptarea unui buget decent pe anul in curs. Fostul premier Tariceanu confunda rateurile pe care le dadea motorul gripat al industriei cu duduitul economiei. Sunt convins ca daca ar fi stiut inainte de alegeri ce gaura neagra vor gestiona, vajnicii pesedei si pedeli instalati acum la guvernare i-ar mai fi lasat pe liberali sa-si rupa gatul un mandat.
N-au facut-o, asa ca adoptarea bugetului a fost una din corvezile incluse la pachet cu deliciile guvernarii. Lupta dusa pentru smulgerea voturilor in Parlament, dupa ce proiectul de buget a fost dezbatut si aprobat in comisii, a fost apriga. Prezentata fragmentar la televizor, a parut si mai dura. Senatori si deputati cu ochii carpiti de somn munceau din zori si pana-n seara sa dea tarii un buget. Singura frana in calea intentiilor onorabile ale guvernantilor au fost liberalii, despre care s-a spus ca au bombardat in ultimele zile cu amendamente, doar-doar or mai intarzia adoptarea.
Tot presa a scris eroic cum ca parlamentarii harnici au devansat cu o zi planul adoptarii bugetului. Nimeni n-a remarcat ca deznodamantul marii batalii a avut loc vineri pe dupa-masa, chiar inainte de week-endul binemeritat. Parca as fi fost mai dispus sa cred ca alesii au muncit pe branci daca dadeau gata bugetul intr-o noapte anosta de marti spre miercuri, iar nu la finele saptamanii, cu promisiunea sejurului pe Valea Prahovei la cateva ore distanta.
Cum-necum, l-au adoptat. Iar din victoria bugetara se infrupta si liberalii, franarii votului din Camerele reunite. Pentru ca penelistii au propus nu mai putin de 7.000 de amendamente, dintre care au reusit sa treaca unul singur. Ce-i drept, unul ecologic – o suplimentare de fonduri pentru Poiana Narciselor din localitatea Vad, judetul Brasov, propusa de parlamentarul PNL de Brasov Gheorghe Gabor.
Succesul liberal contra curentului ii face sa para o oaza de verdeata in cloaca bugetara. Si nu era cazul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.