Echipa de hochei a României a câştigat grupa II-a a Campionatului...

Echipa de hochei a României a câştigat grupa II-a a Campionatului Mondial

0 510

Echipa națională de hochei pe gheață – senori a României a câștigat, cu o rundă înainte de final, Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, de la Reykjavik, Islanda. După trei victorii, a urmat a patra, categorică : 7-1 (2-0, 0-0, 5-1), Spania! Doar a doua repriză a fost echilibrată, în rest tricolorii hocheiului românesc impunându-se clar,după o lecţie de hochei. Golurile noastre au fost reușite, în ordine, de: Mihály (Gliga), Mihály (Gliga și Borș), Mihály (Gliga și Zsok), Biro (Timaru și Molnar), Trancă (Goga și Mihály), Lorincz (Pysarenko și Trancă) și Molnar (Biro și Papp).
Indiferent de celelalte rezultate în meciurile rămase până la finalul competiției, România este matematic câștigătoare a grupei, cu 12 puncte acumulate, din tot atâtea posibile şi a promovat astfel, de unde a retrogradat anul trecut, adică în eșalonul IB. În ultimul meci din Islanda, România va întâlni duminică reprezentativa ţării gazdă.

Din echipa României la acest campionat mondial au făcut parte şi patru hocheişti de la Corona Braşov : , Fulop, Zsok, Pisarenko şi Imecs

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.