Ilie Botos la 2:15?

Ilie Botos la 2:15?

0 213

Fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos, este luat in calcul de PSD pentru a fi propus la sefia DGIPI, sustin surse din partid, la fel cum este posibil sa fie promovata o persoana care lucreaza in prezent in interiorul directiei sau o persoana care a lucrat inainte la DGIPI.
Potrivit surselor citate de NewsIn, posibilitatea ca Ilie Botos sa preia serviciul secret al MAI a fost discutata in PSD de cateva ori: in timpul scandalului Gabriel Oprea, cand acesta l-a numit la DGIPI pe Virgil Ardelean, si apoi in intervalul in care Liviu Dragnea le-a pus in vedere colegilor sai ca va demisiona pentru ca premierul Boc si cei de la PDL nu ar accepta nominalizarile PSD pentru MAI, adica Ionel Georgescu si Mincu Silvestru.
Botos este agreat de o parte din membrii PSD, in special de garda veche a partidului, Ion Iliescu, Adrian Nastase, el fiind numit procuror general de fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu, si nu ar fi contestat nici de PDL, mai spun surse din PSD.
In plus, fostul procuror general din perioada 2003- 2006 are si atu-ul ca in prezent lucreaza in structurile MApN, unde dupa demisia din functia de procuror general a devenit sef al Directiei legislatie si asistenta juridica la Ministerul Apararii. Unele publicatii au scris la inceputul lunii ianuarie ca Botos ar ocupa o functie importanta la contrainformatiile militare.
Pentru conducerea DGIPI in PSD se vorbeste si de magistratul militar Marcel Sampetru, fost prim-adjunct al lui Botos cand acesta era procuror general. Sampetru a fost in timpul mandatului lui Cristian David adjunct chiar la DGIPI.
Dupa nominalizarea lui Dan Nica la MAI, liderii PSD au renuntat la propunerile care au dus la demisia lui Liviu Dragnea, Ionel Georgescu pentru DGIPI si Mincu Silvestru pentru secretar de stat, adjunct al ministrului. Mircea Geoana a spus ca Dan Nica va avea „deplina libertate” sa-si aleaga echipa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.