BAC 2009: Cele mai bune lucrari au fost reverificate prin sondaj

BAC 2009: Cele mai bune lucrari au fost reverificate prin sondaj

0 231

Rezultatele contradictorii din acest an inregistrate la examenul de maturitate, Bacalaureat 2009, au determinat-o pe d-na ministru, Ecaterina Andronescu, sa ia atitudine si sa verifice daca notele mari au fost date „pe merit”.
Asadar, ministrul Educatiei a cerut reverificarea lucrarilor in judetele unde promovabilitatea a fost foarte mare.
Diferentele mari dintre judete la rezultatele de la Bacalaureat au starnit suspiciunea ministrului Educatiei.
“Mi se pare ca diferenta este destul de mare. Sunt cateva judete care de ani de zile obtin rezultate de top, sa spunem asa. Este o realitatea la care nu trebuie sa asistam fara sa verificam sa vedem daca este corecta sau nu“, a declarat Andronescu, pentru Realitatea FM.
“Vom incerca in judetele acestea unde procentul de promovare a fost foarte mare sa facem, prin sondaj, verificarea lucrarilor. Sa vedem daca vorbim de exigenta sau vorbim de faptul ca au invatat mai bine elevii“, a mai spus ministrul Educatiei.
La Botosani, procentul de promovabilitate a fost de 97,1%, judetul ocupand un loc fruntas, alaturi de Mehedinti, Constanta, Suceava, Hunedoara si Caras Severin. Aceste judete au fost declarate campioane, datorita promovabilitatii de peste 94%.
La polul opus se situeaza judetul Galati, cu o promovabilitate sub 60%.
Ministrul Ecaterina Andronescu vrea verificarea lucrarilor de la Bac prin sondaj, mai ales in judetele unde promovabilitatea a fost mare. Oficialul a declarat ca vrea sa existe siguranta corectitudinii rezultatelor in acele locuri in care rezultatele sunt aproape de 100%, mai ales ca intre judete exista diferente foarte mari.
Rezultatele finale ale examenului, incluzand contestatiile rezolvate, urmeaza sa fie anuntate joi, 9 iulie.
Anul trecut, in 2008, cele mai mari rate de promovabilitate s-au inregistrat in judetele Suceava, Constanta, Botosani, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin, unde au luat Bacalaureatul peste 94% dintre candidati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.