Cantareata siberiana, cunoscatoare a ritualurilor samaniste, in concert la Brasov

Cantareata siberiana, cunoscatoare a ritualurilor samaniste, in concert la Brasov

0 229

La sfarsitul lunii februarie, la Brasov, va avea loc un concert inedit si exotic sustinut de cantareata siberiana Sainkho Namtchylak.
Aceasta s-a facut remarcata pe scena internationala a muzicii prin stilurile de free jazz, world music, folk, improvizatie, etno-jazz.
Cele doua concerte pregatite pentru orasul nostrum se vor desfasura pe data de 26 februarie, in Mansarda Casei Baiulescu (orele 17.00) si pe 27 februarie 2009, in Bistro de l’Arte (orele 18.00).
Autoare de „sound poetry”, profesoara in cadrul unor workshop-uri de „voce si sunet”, organizate intre anii 1994 si 1998 in Austria si Columbia, autoare de carti de poezie, muzica de film si piese radiofonice apreciate de BBC, Sainkho Namtchylak a primit, in 2001, premiul Best Creative People of Tuva in the XXth Century.
Nascuta in 1957 in Republica Tuva, Sainkho stapaneste perfect tehnicile de interpretare din ritualurile samaniste si tehnicile vocale ale traditionalului „throat singing” – pe care le si explica in cadrul workshop-urilor organizate – Sainkho Namtchylak (in prezent rezidenta la Viena) combina aceasta mostenire cu cele mai noi directii din muzica de avangarda, demonstrand o forta creativa surpinzatoare.
In data de 26 februarie, in Mansarda Casei Baiulescu (Bd. Eroilor, 33 – Livada Postei), isi va lansa cel mai recent album „The Portrait of an Idealist” (Leo Records, 2008), inregistrat cu Moscow Composers Orchestra (Orchestra de Improvizatie a Moscovei). Albumul are ca tema perioada zbuciumata a „perestroikai” in Rusia – al carei spirit de schimbare, Sainkho incearca sa-l pastreze in muzica – si are la baza texte de Daniil Harms si din creatia proprie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.