Festivalul bikerilor la Predeal

Festivalul bikerilor la Predeal

0 233

Festivalul International al Motociclistilor din Sud-Estul Europei va avea loc anul acesta in binecunoscuta statiune turistica Predeal, in perioada 10 – 12 iulie. Prin acest eveniment, organizatorii isi propun sa realizeze, in premiera, cea mai mare sarbatoare de acest gen din partea de est a Europei, cea care nu s-a putut bucura de asa ceva de-a lungul zecilor de ani comunisti.

Conform celor declarate de seful si coordonatorul evenimentului, Radu Zarnescu, decizia de a alege Predealul drept gazda a manifestarilor, la care sunt asteptati circa 10.000 de motociclisti si simpatizanti ai acestui sport, a fost luata pentru faptul ca statiunea este o zona de referinta a Romaniei si va lasa o impresie deosebita miilor de motociclisti invitati din strainatate.
„Suntem romani si trebuie sa promovam in Europa toate valorile noastre nationale. Din pacate, Predealul este una din putinele statiuni din Romania in care programele privind serviciile turistice sunt implementate cu succes. Orasul acesta, la fel ca si alte mari statiuni din Europa, are nevoie de un eveniment care sa devina in cel mai scurt timp imaginea internationala a statiunii. Un exemplu elocvent in acest sens il reprezinta statiunea Fakersee din Austria, spatiu care se identifica cu marea adunare a motociclistilor din Europa Centrala. In timp, suntem convinsi ca evenimentul va atrage public spectatori din strainatate, care vor ocupa statiunea in totalitate minim o saptamana si, astfel, Predealul va beneficia de un punct urias de atractie si in afara sezonului de schi. Am reusit sa colaboram cu succes si sa beneficiem de sprijinul Primariei si la Consiliului Local Predeal. Am realizat un exercitiu unic si pe plan organizatoric, prin incheierea unui parteneriat intre trei mari organizatii nationale ale bikerilor, Asociatia Culturala Euro Est Alternativ, Trust MC Romania si Bull Bikers Brasov. Toate trei au renuntat la proiecte similare si au convenit sa implementam acest proiect de interes european”, a subliniat Radu Zarnescu.

Programul evenimentului ar fi urmatorul: el se va desfasura la sfarsitul saptamanii acesteia, in zona Trei Brazi. Pe platoul de acolo vor fi montate doua scene pe care se vor desfasura 18 concerte de muzica rock.
Programul pentru public va contine concursuri de indemanare, concursuri de agrement, prezentari de echipamente de protectie si accesorii moto, prezentari de reviste si filme, demonstratii de indemanare pe motocicleta, expozitie cu premiere de motociclete realizate artizanal, prezentarea unor marci si modele de motociclete recent aparute pe piata, concerte cu formatii de muzica din Romania si strainatate, festivitati de premiere si foc de artificii.
Pe langa motocicletele cu care vor veni participantii, un punct de atractie pentru public va fi si muzeul inginerului Soichiro Honda, creatorul celebrului brand care ii poarta numele.
Vor mai avea loc demonstratii de Freestyle Motocross, sarituri si acrobatii, intr-un spectacol oferit de cei mai buni „artisti” ai ghidonului, invitati din Austria, Germania si SUA.
Nu va lipsi concursul de alegere a Miss Bikefest 2009 si un spectacol de lupte intre femei.

Aria in care se va desfasura divertismentul urmeaza sa se intinda pe circa 2.000 mp, iar spatiile pentru camparea la cort a participantilor vor avea peste 8.000 mp.
Spectatorii care vor dori sa asiste la desfasurarea evenimentului vor plati 30 lei pentru toate cele trei zile de show. Ei vor avea la dispozitie sase puncte de alimentatie publica, iar cazarea o vor putea face fie la cort, fie in unitatile turistice din Predeal, Azuga, Busteni sau Sinaia. Si, de ce nu, chiar si la Brasovul aflat la nici 30 de kilometri.
Cei care vor alege cazarea la cort vor beneficia de grupuri sociale si dusuri ecologice, apa potabila, apa menajera si curent electric.
Pe parcursul celor trei zile accesul autoturismelor in zona festivalului va fi interzis.
Mai trebuie sa speram ca si vremea va tine cu organizatorii si participantii si astfel totul va fi in regula.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.