Lacul de la Noua curatat in parte

Lacul de la Noua curatat in parte

0 249

In cursul saptamanii care se incheie maine s-au intreprins, in continuare, actiunile de curatare a lacului Noua, atat de plantele acvatice care ocupau aproximativ 97% din luciul de apa, cat si de celelalte gunoaie aruncate de cei iesiti „la iarba verde”.
Dupa cum se stie, aceasta actiune a inceput la sfarsitul saptamanii trecute, folosindu-se mijloace speciale de smulgere a ierburilor din fundul apei, aceasta dupa ce, in urma cu catava vreme, se incercase scoaterea plantelor in mod manual, dar fara cine stie ce rezultate.

Despre aceste lucrari viceprimarul Gantz Miklos spune: „Dupa activitatea desfasurata in ultima saptamana am reusit sa eliberam de acele plante parazite aproximativ 25% din suprafata lacului, asa ca putem spune ca se vad unele rezultate. Continuam sa actionam tot cu cele doua sisteme, alcatuite din ancore, cabluri, intr-un caz si cu o grebla de mari dimensiuni, legata tot cu un sistem de corzi. Daca vom continua in aceasta maniera cred ca lacul isi va schimba radical infatisarea in cateva saptamani”.

Si terenul de pe malurile lacului a fost curatat, iar in mai multe locuri au fost amplasate elemente de mobilier pentru cei care ies in zona la picnic. Este drept ca, in acest fel, stai mai comod, dar parca asa se pierde farmecul iesirii la iarba verde.
Oricum, municipalitatea spera ca vizitatorii, cu sau fara picnic in fapt, se vor purta civilizat cu natura din zona, pentru ca stradaniile de ecologizare sa nu fi fost in zadar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.