TZIPAR IN FRUNZE DE SALVIE

TZIPAR IN FRUNZE DE SALVIE

0 262

Stim cu totii ca pestele este mai hranitor si mai usor decat, de pilda, carnea de porc. Dar nu prea mancam peste pentru ca are oase si ne este lene sa invatam sa-l mancam fara sa ne ramana vreun os in gat. Pe de alta parte, si cand ne apucam de gatit peste, de cele mai multe ori il facem prajit, ca este mai simplu, cu toate ca asa este cel mai indigest. Si cand te gandesti in cate feluri se poate prepara pestele! Iata unul din aceste feluri, si de peste, si ca reteta.

PREPARAREA: Se taie pestele in bucati potrivite si se tine la marinat cel putin o ora in suc de lamaie, piper, sare, verdeata tocata marunt, printre care si salvie.
Se inveleste fiecare bucata de peste in cate o frunza de salvie, se prajeste in unt circa 20 – 25 de minute, la foc potrivit, dupa care se serveste cu feliute de lamaie si untul in care a fost prajit
Garnitura: cartofi noi fierti natur si presarati cu patrunjel verde taiat marunt si salata de castraveti, care stie oricine sa o faca. De preferat sa nu se curete coaja de la castraveti, caci acolo este „esenta” acestei legume.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.