Rasul in hohote, eficient in curele de slabire

Rasul in hohote, eficient in curele de slabire

0 209

O ora de ras in hohote ajuta la arderea aceluiasi numar de calorii ca si ridicarea greutatilor timp de 30 de minute, potrivit cercetatorilor britanici, care recomanda o portie zilnica de ras pentru reducerea greutatii si intarirea sistemului imunitar, informeaza dailymail.co.uk.
Daca acest exercitiu este repetat in fiecare zi, timp de un an de zile, el poate duce la o scadere in greutate de, in medie, cinci kilograme. Rasul in hohote ii asigura organismului „un mini-exercitiu aerobic”, potrivit neurologului Helen Pilcher.
Rasul in hohote face ca inima sa bata mai repede si mareste fluxul sangvin in organism, potrivit lui Pilcher. Cutia toracica este obligata sa se ridice si sa coboare, iar muschii abdominali trebuie sa se contracte de multe ori, contribuind astfel la subtierea taliei. Rasul pune, totodata, in miscare 15 muschi faciali, pastrand astfel supletea si stralucirea tenului.
In acelasi timp, el ridica nivelul endorfinelor din creier, acestea fiind substantele chimice care contribuie la reducerea stresului.
Acest studiu a demonstrat ca rasul este la fel de benefic pentru inima si circulatia sangvina ca si sportul si medicamentele administrate pentru scaderea nivelului de colesterol.
Chiar si anticiparea rasului in hohote este benefica pentru sanatate.
Rasul aduce buna dispozitie, intareste sistemul imunitar, iar efectele lui dureaza pana la 24 de ore.
Echipa de cercetatori, coordonata de Pilcher, a descoperit ca o ora de ras in hohote ajuta la arderea a 100 de calorii – echivalentul unui baton de ciocolata. De exemplu, pentru a arde acelasi numar de calorii, oamenii trebuie sa ridice greutati timp de o jumatate de ora sau sa aspire praful timp de 40 de minute

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.