Romania si-a ales reprezentanta la Eurovision 2009

Romania si-a ales reprezentanta la Eurovision 2009

0 226

Romania si-a stabilit reprezentantul pentru concursul Eurovision Song Contest 2009, competitie ce se va desfasura anul acesta la Moscova. Din pacate pentru brasoveni, care sperau ca Dalma sa fie castigatoare, anul acesta Elena Gheorghe va reprezenta tara noastra la concursul mai sus mentionat.
Elena Gheorghe, cu melodia „The Balkan Girls”, pe muzica Laurentiu Duta, Ovidiu Bistriceanu si Daris Mangalsi si text Laurentiu Duta si Alexandru Pelin, a obtinut un total de 22 de puncte, din partea juriului si publicului. Pe pozitia a doua in clasamentul final s-a situat Catalin Josan, care a interpretat piesa „Stop”, iar pe locul al treilea s-a clasat trupa Blaxy Girls, cu melodia „Dear Mama”.
Elena Gheorghe a obtinut un total de 12 puncte din partea juriului. Ea s-a clasat pe primul loc in preferintele juriului, in timp ce in preferintele publicului pe primul loc s-au situat Blaxy Girls, cu 4.861 de voturi telefonice (echivalentul a 12 puncte). Potrivit datelor furnizate de televoting, pe locul doi in preferintele publicului s-a situat Elena, cu 3.503 voturi telefonice (echivalentul a 10 puncte), iar locul trei pe podium a fost ocupat de Catalin Josan, care a acumulat un total de 2.360 de voturi telefonice (echivalentul a 8 puncte).
Juriul a fost format din Aura Urziceanu, presedinte, Marcel Pavel (cantaret), George Zafiu (realizator radio), Dana Dorian (textier), Andrei Kerestely (compozitor), Cristian Faur (compozitor), Cristian Zgabercea (director al Festivalului de Muzica Usoara Mamaia), Liana Elekes (inginer de sunet) si Stefan Naftanaila (realizator radio). Acestia au avut misiunea grea de a decide cine sa ne reprezinte, finalistii fiind: Costi Ionita, cu melodia „Can You Forgive”, Alin Nica – „Don’t Leave”, Imba – „Round & Round”, Elena Gheorghe – „The Balkan Girls”, Catalin – „Stop”, Red Blonde – „Nu am cu cine”, Tina – „Pleaca”, Zero -„Sunny Days”, Tabassco – „Purple”, Blaxy Girls – „Dear Mama”, Popas Band – „Striga” si Dalma – „Love Was Never Her Friend”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.