Dilema pe format

Dilema pe format

0 225

Uite unde zacea nodul gordian! Cum de nu l-au vazut smecherii Camerei, ca doar este agatat acolo, de tavan, si cand se face putin curent, li se balangane pe la nas, de-au ajuns cu totii sa se uite zbanghiu la treburile tarii.
Si astfel, in loc sa-l taie cu sabia intelepciunii, ei dau din gura ca si cum ar da din maini dupa muste, incurcandu-se in luarea unei „importante” decizii, adica forma in care sa ceara Guvernului sa trimita bugetul, World sau PDF, ca sa se poata trece la meditari dinainte stabilite asupra continutului vistieriei pe 2009.
Ciondaneala nu a izvorat din faptul ca s-ar accepta ca Guvernul sa nu mai trimita bugetul tiparit pe suport de hartie pentru fiecare parlamentar in parte, ci doar 177 de exemplare care sa se duca la membrii Birourilor Permanente, la liderii grupurilor parlamentare, la comisiile permanente, restul primnd cadou cate un CD cu acest buget de austeritate, un frate mai mic al mai tuturor bugetelor postrevolutionare. Pe deasupra s-ar mai stopa si risipa de hartie (igienica?).
Ce a iscat caraiala ar fi faptul ca CD-urile ar fi in forma needitabila, cum remarca insistent Eugen Nicolaescu, vicelider al grupului PNL si fostul salvator al sistemului sanitar de la noi.
La aceasta, Valeriu Zgornea s-a simtit indemnat de un branci launtric – zona izvorului a ramas necunoscuta – sa explice: „Este o expresie nefericita (Cam multe expresii nefericite prin Parlament, si mai multe prin Guvern si cu sacul plin la Presedinte!, n.a.) Este o confuzie, dansii inteleg prin needitabil faptul ca nu se poate interveni pe CD, poate doar sa fie privit pe display”,
Secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, a preluat comanda bateriei si a intervenit continuator, aratand ca bugetul poate fi modificat si in aceasta varianta.
Din nou a bubuit tunul lui Zgornea: „Exact. Trebuia sa scrie aici PDF si toata lumea intelegea ce inseamna.”
Iar Roberta Anastase, dama cu Camera, a tras si ea o salva: „Nu inseamna ca nu poate fi printat, inseamna ca nu poate fi modificat continutul, ceea ce este cu totul si cu totul altcevas,”
Vicele Camerei, Bogdan Olteanu, a replicat, cu pistolul sugestiei, o transmitere pe CD in forma editabila. „S-ar putea sa vrem sa scoatem si noi de acolo, sa punem un tabel comparativ cu amendamentul nostru si textul initial si ne este mai usor daca dam copiere si textul nou.”
V-a placut? Discutiile astea academice se duc in forul legislativ, in timp ce in tara se fura arme dintr-un depozit al unei armate ciudat profesionalizate si profesioniste, iar pe strazi sunt impuscati oameni in cursul unor jafuri sau reglari de conturi, caci Politia este asa cum e sau chiar impiedicata sa faca treaba de coruptia domnind in Romania.
In acest timp gugustiucii din Parlament descopera tainele calculatorului, pierzand vremea cu discutii de pauza mare, in loc sa ia de pe net softuri care transforma PDF in documente.
Noapte buna, copii!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.