Sibiu: Festivalul oamenilor de munte la Paltinis

Sibiu: Festivalul oamenilor de munte la Paltinis

0 226

Iubitorii muntelui se vor intalni pe partia Paltinis din judetul Sibiu pentru a participa la un festival dedicat numai lor. Astfel, persoane de toate varstele se pot inscrie la Festivalul Oamenilor de Munte, care va avea loc pe partie, sambata, 31 ianuarie, incepand cu ora 10:00. Organizatorii au pregatit pentru particpanti concursuri de orientare sportiva, fotografie, grafica, video si cultura.
Evenimentele sunt organizate de Clubul de Turism Montan „Amicii Muntilor”, iar cartier general al operatiunii „Clopul turistului” va fi cabana Nora.
„Este un concurs ce se desfasoara la Sibiu între cluburile montane din toata tara. Pana în prezent sunt înscrise 15 cluburi si peste 150 de participanti”, a declarat pentru sibianulonline.ro Adrian Marinica, presedintele C.T.M. Amicii Muntilor Sibiu.
Festivalul a ajuns la editia a patra, iar organizatorii spera sa adune iubitori ai muntelui din întreaga tara si de varste cat mai diverse.
Programul va cuprinde si momente artistice, traditionale cantece de munte si de cabana.
„Vor fi 11 probe ce se vor desfasura la Cabana Nora (fosta Vila 1) din statiunea Paltinis. Printre acestea se gasesc: orientarea sportiva cu ajutorul unei harti; proba video, de expozitii foto si cea de slideshow, prin care se va urmari tematica montana, realizarea tehnica, realizarea artistica si efectul de ansamblu; grafica si caricatura, prin care se va urmari tematica montana”, adauga realizarea artistica, tehnica, umorul, compozitia si originalitatea”, adauga Adrian Marinica.

Proba culturala consta in recitarea de poezii, cantat sau prezentarea unor scene de teatru. Pe langa toate acestea vor avea loc si o proba teoretica si una surpriza.
„Premiile constau in trofee si medalii, nu în bunuri materiale”, a mai spus Adrian Marinica.

Programul Festivalului Oamenilor de Munte „Clopul Turistului”

Vineri, 30 ianuarie 2009
– primirea participantilor: 14 – 24 (si mai mult daca este nevoie)

Sambata, 31 ianuarie
10 :00 – Festivitatea de deschidere
10:05 – Sedinta Tehnica
11:30 – Start în proba de Orientare Sportiva
12:00 – Expunerea exponatelor ( foto alb/negru, foto color, grafica, caricatura, colectii )
13:00 – Proba de Grafica si Caricatura instant
14:00 – Proba Teoretica
17:00 – Proba Slide Show
18:30 – Proba Video
21:00 – Proba Culturala

Duminica, 1 februarie 2009
10:00 Festivitatea de premiere

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.