Turismul sibian – un succes la Stuttgart

Turismul sibian – un succes la Stuttgart

0 231

Prezenta Sibiului la Targul de Turism din Stuttgart a fost un real succes, conform unui comunicat de presa postat pe site-ul municipalitatii.
Sibiul a fost reprezentat in perioada 17 – 25 ianuarie 2009 la Targul de Turism de la Stuttgart, Germania, de o echipa a Primariei Sibiu.
Analizand numarul de vizitatori ai standului, prezenta Sibiului la acest targ a fost un succes.
Targul de Turism de la Stuttgart este un targ care se adreseaza publicului care poate contracta direct sejururi, Romania si Argentina fiind tarile partenere ale evenimentului.
„Din datele pe care le avem, prezenta Sibiului la acest targ a fost un succes. Noi ne asteptam ca prezenta Sibiului sa fie apreciata insa ne-a surprins interesul cu care vizitatorii au intampinat oferta turistica a orasului. Numarul vizitatorilor a fost mare si ne asteptam ca acest contact cu potentialii vizitatori sa se concretizeze intr-un numar mare de oaspeti pe care ii va avea Sibiul in acest an si pe viitor.” a declarat primarul Klaus Johannis.
Echipa Sibiului a distribuit un numar de 8.000 de unitati cu materiale promotionale la cererea vizitatorilor. Unitatile erau alcatuite din materiale informationale editate de Primaria Sibiu si de AJTS.
Interesul vizitatorilor pentru destinatia turistica Sibiu a fost foarte mare, acestia dorifnd sa afle cat mai multe lucruri, atat despre orasul Sibiu si obiectivele sale turistice, cat si despre traseele specifice sau arta culinara din zona Sibiului.
Cele mai apreciate materiale au fost DVD-ul de prezentare a potentialului turistic al Sibiului si brosura generala de prezentare a Sibiului editata de AJTS in cadrul programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.
Majoritatea vizitatorilor care au dorit sa afle informatii au fost seniori, dar si tinerii s-au aratat interesati de oferta turistica si culturala a Sibiului, manifestandu-si dorinta de a calatori la Sibiu in perioada marilor festivaluri.
Sibiul a fost prezent in fata acestora cu un program artistic sustinut de Ansamblul National Folcloric Cindrelul Junii, Cvartetul de coarde al Filarmonicii Sibiu. Artista populara sibiana Vlajie Benonia a prezentat publicului demonstratii de pictura de icoane pe piatra.
Pe langa materialele promotionale tiparite, vizitatorii targului au primit bilete gratuite de intrare la Muzeul Brukenthal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.