Vicele Nica uitat in …campanie?

Vicele Nica uitat in …campanie?

0 219

Vicepremierul Dan Nica, dupa doua luni de la alegeri, nu a aflat ca nu s-a terminat campania electorala. Astfel acesta a anuntat, luni, dupa reuniunea Biroului Politic Coordonator Central al coalitiei PSD – PD-L, ca discutiile au vizat indeosebi prioritatile bugetului de stat pe anul 2009 si sprijinirea economiei romanesti in cateva domenii cheie. Iata cateva mostre de discurs electoral:

„Vom avea ca prioritate principala finalizarea marilor lucrari de infrastructura in domeniul autostrazilor. Vom avea ca prioritate principala finalizarea lucrarilor incepute de comunitatile locale – alimentari cu apa, canalizare si celelalte proiecte pe care comunitatile locale din Romania le deruleaza in acest moment -, reparatia si constructia scolilor si, de asemenea, modernizarea spitalelor”, a precizat Dan Nica, dupa reuniunea liderilor coalitiei de guvernamant, ce a avut loc in biroul presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

2009 – decizii politice
„Peste 6% din PIB este alocat de la bugetul de stat pentru aceste investitii si pentru celelalte prioritati. De asemenea, am luat in calcul un grad de absorbtie si o mobilizare generala la nivelul tuturor agentiilor guvernamentale pentru ca fondurile europene sa intre efectiv in Romania in acest an”.

„O idee care s-a degajat este aceea ca tot personalul administratiei romanesti implicat direct in acest proces de atragere a fondurilor europene va fi salarizat in conformitate cu performantele individuale”.

„Dorim ca acest lucru sa nu se mai perpetueze si, incepand cu bugetul de stat, sa stabilim foarte clar ca aceia care lucreaza si isi fac treaba si banii ajung la beneficiari – fie ca este vorba despre tarani, fie ca este vorba despre firma care aplica – isi vor primi si salariul si sporul. Cei care nu, NU!”.

„Au salarii foarte mari si nu-si justifica activitatea in niciun fel, decat consumand cafea. (…) Cei care au ca unica ocupatie sa bea cafeaua pleaca acasa, cei care au ceva de facut in ministere vor ramane”.

„Vom avea intalniri si cu sindicatele pentru a avea un punct de vedere comun pe cat posibil, urmand ca, joi, varianta finala sa fie supusa aprobarii Guvernului. Unul dintre punctele principale ale planului anticriza il constituie protejarea categoriilor sociale cu venituri mici fie ca este vorba despre pensionari, fie ca este vorba despre salariati, fie ca este vorba despre agricultori sau familii cu multi copii. (…) Cei care au salarii mari si pensii mari se mai pot descurca”.

„Principala componenta a bugetului si a planului anticriza vizeaza dezvoltarea economica, sprijinirea mediului de afaceri, iar aici avem in vedere alocarea a 20% din buget pentru investitii, printr-o sustinere masiva a investitiilor publice in infrastructura”, a declarat, tot ca in campanie, seful lui Dan Nica premierul Emil Boc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.