Aveti unde va plange de sistemul medical: la telverde special !

Aveti unde va plange de sistemul medical: la telverde special !

0 236

Scandalurile iesite la iveala in ultimele zile au determinat Ministerul Sanatatii sa ia masuri drastice impotriva medicilor care nu isi trateaza pacientii corespunzator. Pe langa demiteri, asa cum promisese secretarul de stat Raed Arafat, s-a infiintat si un telverde la care cetatenii sa poata reclama eventualele abuzuri ale cadrelor medicale, dar si problemele cu care se confrunta medicii.
Conform precizarilor facute de Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, linia a fost infiintata pentru a veni in sprijinul celor care au probleme si nu stiu cui sa se adeseze, precizand ca „linia telefonica nu e o linie de para, de turnatorii, ci este o linie de idei”.
„Ne propunem sa ii vindecam nu doar pe pacienti, ci si intregul sistem medical romanesc.Vrem sa sune si omul care a stat la coada o ora-doua, desi nu se mai putea tine pe picioare, si medicul care vede 50 de pacienti pe zi si nu isi mai vede capul de treaba. Vrem sa sune si omul care nu a gasit in orasul lui un doctor care sa ii rezolve problema, si medicul care e pus sa lucreze la serviciu 24 de ore si inca o zi normala de lucru”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Numarul liniei, ce poarte denumirea Ce te doare? este 0800 800 885. la acest numar, dupa legitimarea persoanei care apeleaza, se pot face sesizari serioase. Nu sunt luate in seama turnatoriile fara rost.
” Tin sa subliniez insa ca nu voi lansa o vanatoare de vrajitoare. De asemenea, nu voi accepta ca acest instrument de comunicare sa fie transformat intr-o ureche pentru delatiuni si acuze. Linia telefonica exista pentru a semnala cazuri reale si consistente, care sa contribuie la rezolvarea problemelor din sistemul de sanatate”, a precizat Bazac

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.