Tichete de vacanta, anul acesta, sau poate la anu`

Tichete de vacanta, anul acesta, sau poate la anu`

0 224

Cu tichetele de calatorie reduse sau gratuite pentru anumite categorii (pensionari, elevi, studenti) si cu tichetele de masa deductibile fiscal ne-am obisnuit deja. Ministrul turismului, Elena Udrea, propune sa avem si tichete de vacanta si nu orice tichete ci tichete de lux, in valoare de 1500 de EURO. Buna idee, daca vor fi deductibile fiscal, aproape ca ni8ci nu ma mai intereseaza cine le distribuie, poate sa fie si Dalli … (despre tichetele de masa se spune ca reprezinta businessul lui Attila Verestoy).
Tichetele de vacanta vor inlocui primele de vacanta, de care vor beneficia angajatii ce sunt platiti din bugetul de stat, dar si angajatorii care vor adopta acest sistem, a dedclarat luni ministrul turismului, Elena Udrea.
„Proiectul pe care il prpunem se adreaseaza angajatilor care sunt platiti din bugetul administratiei locale, iar tichetele de vacanta nu presupun cheltuieli cash si vor lua locul primelor de vacanta. Tichetele vor fi decontate printr-un circuit bancar de la bugetul de stat”, a spus ministrul de resort.
„In acest fel, o mare parte a operatorilor din turism care lucreaza acum in zona activitatilor nedeclarate isi vor aduce activitatea in zona fiscalizata, cu castiguri mari atat pentru bugetul de stat, cat si pentru bugetele locale, iar pe de alta parte, cheltuielile pe care le vor face turistii vor aduce si ele venituri importante la aceste bugete”, a mai spus Elena Udrea, care e convinsa de beneficiile acestui proiect. Nu este la fel de convinsa cand se poate matarializa propunerea ei. “…daca n-o sa reusesc, din cauza situatiei speciale pe care o avem cu criza, o sa-l lasam pentru 2010, cand poate vom fi sub auspicii economice mai bune”, a concluzionat ministrul Udrea. Naspa, daca nu reuseste in acest an, qui prodest? Prezidentialele bat la usa.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.