Elena Udrea s-a intalnit cu edilii brasoveni la …Sinaia

Elena Udrea s-a intalnit cu edilii brasoveni la …Sinaia

0 216

Reprezentantii Consiliului Judetean Brasov si ai Primariei Brasov au participat, duminica, la Centrul International de Conferinte din Sinaia la o intalnire cu ministrul Turismului, Elena Udrea, si cel al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. Locatia pentru intrevedere a fost aleasa pe Valea Prahovei, deoarece au fost invitate si autoritatile judetene din Prahova, precum si edilii localitatilor din Rasnov, Bran, Predeal, Sinaia, Azuga si Busteni, respectiv microregiunea Muntii Bucegi.
Scopul acestei intalniri a fost discutarea chestiunilor legate de organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013.
Consilierii brasoveni sunt constienti de importanta organizarii unui eveniment de o asemenea amploare, motiv pentru care au hotarat ca trebuie sa discute din timp despre acest lucru. Pregatirea din vreme este cu atat mai importanta cu cat evenimentul va trebui sustinut din bugetele locale si nu din banii europeni asa cum se crezuse la inceput.
„Este o actiune de amploare, la care vor participa circa 3.000 de sportivi, oficiali si jurnalisti. Vor veni sportivi din 48 de tari. Lucrurile trebuie stabilite din timp”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Otilian Neagoe.
Comitetului Olimpic European a decis, la Istanbul, ca Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013 sa se desfasoare in statiunile de pe Valea Prahovei, dar si in Rasnov si Poiana Brasov.
Potrivit primarului din Busteni, Emanoil Savin, localitatile brasovene vor organiza, cu precadere, intrecerile la disciplinele pe gheata, in timp ce orasele prahovene vor gazdui cate doua-trei competitii, in functie de infrastructura de care dispun.
La Busteni, spre exemplu, este nevoie de finantarea costructiei unei noi partii de schi – Kalinderu 2, dar si pentru realizarea Partiei olimpice de schi-fond Kalinderu-Valea Cerbului. Suma necesara pentru acest proiect este de aproximativ 5,5 milioane de euro.
In statiunile din judetul Brasov vor fi concentrate competitiile de hochei pe gheata, patinaj viteza, biathlon, schi-sarituri, iar statiunile din Prahova vor organiza probele de schi cross (pe Valea Cerbului din Busteni), schi alpin (Valea lui Karp – Sinaia), snowboard (in Sinaia, pe Valea Dorului) si slalom urias (la Azuga, pe Partia Sorica).
Predealul va fi sufletul petrecerilor FOTE 2013, pentru ca toti participantii la eveniment vor fi cazati in zona Cioplea, acolo unde sunt cele mai bun hoteluri si pensiuni din statiune.
Fiind vorba de un festival pentru tineret, concursurile sunt rezervate sportivilor nascuti in anul 1996, motiv pentru care varsta participantilor nu va depasi 13 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.