Energie regenerabila in valoare de 20 de milioane de euro la Brasov

Energie regenerabila in valoare de 20 de milioane de euro la Brasov

0 215

Unul dintre domeniile care vor cunoaste dezvoltari spectaculoase in acest secol este, fara indoiala, cel al energiei regenerabile. Problema poluarii a carei existenta fusese semnalata cu cateva decenii in urma este acum luata in serios de mai toate organizatiile si tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare. Astfel, institutele de cercetare in acest domeniu se inmultesc de la o zi la alta. Orasul nostru nu face nici el exceptie de la noua regula „ecologica”.
Brasovul se va putea lauda cu un astfel de institut dotat la cele mai inalte standarde.
Universitatea „Transilvania” Brasov va demara in luna aprilie a acestui an implementarea unui proiect in valoare de 20 de milioane de euro, finantat din fonduri structurale prin programul Operational Sectorial – Cresterea Competivitatii Economice. Aceasta valoare reprezinta 75% din totalul investitiilor pe care le presupune acest proiect de infiintare a unui Institut de Cercetare – Dezvoltare – Inovare – produse high-tech pentru dezvoltare durabila. Restul investitiei, adica cei 25%, vor fi sustinuti din fondurile proprii ale universitatii.
„Proiectul va fi implementat de oamenii nostri, nu vom angaja pe nimeni din exterior, pentru ca ne dorim ca si know-how-ul sa ramana in interiorul institutiei”, a declarat Ioan Visa, rectorul Universitatii „Transilvania” Brasov, citat de Buna Ziua Brasov.
Institutul va face parte din noul campus al universitatii care va fi dotat cu numeroase sali noi, spatii de studiu, dar si camere noi si spatii special amenajate pentru practicarea timpului liber.
„Institutul trebuie sa fie gata in trei ani, potrivit proiectului finantat din fonduri nerambursabile”, a mai spus Visa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.