CASTANE CU FRISCA

CASTANE CU FRISCA

0 225

Pentru ca desertul este la fel de important ca si celelalte feluri de mancare, cu el incheindu-se masa, vreau sa va prezint un desert de sezon.

Preparare: Se cresteaza castanele in cruce si se dau putin la cuptor, ca sa se poata coji mai usor. Se cojesc si se fierb pana se pot curata usor de pielite. Se fierb apoi in lapte indulcit si vanilat pana se inmoaie.
Se trec prin masina de tocat sau se fac piure cu robotul si se pun in castronase. Deasupra se pune frisca si se orneaza cu boabe de cirese din dulceata, tinute din timp in coniac.In loc de cirese se pot pune si alte fructe, din dulceata, cum ar fi visine, nuci verzi, etc. Se poate face si un aranjament din mai multe feluri de fructe, cele mai mari putand fi taiate in bucati, la o adica, in raport de cum facem decorul.
Cine doreste, poate strecura, cand face piureul de castane, si putin coniac sau rom de calitate in el, sau un lichior care sa se asorteze fructelor cu care se orneaza.
Persoanelor care vor sa se laude ca sunt prea ocupate si nu au timp de fleacuri li se recomanda sa procure piureul de castane gata preparat, de la magazin, urmand doar completarea ca mai sus. Dar acest piureu de la magazin are o aroma specifica de lene si lipsa de dragoste pentru arta culinara in el.

Un alt fel de desert ce poate fi servit dupa anumite feluri de mancare, in functie de gusturi, sau chiar in paralel cu alt desert, de pilda cel din castane, si care se poate prepara in doi timpi si trei miscari, este cel preparat din pere si branza. Vorba sa fie „preparat”, caci gospodina nu are de facut decat sa spele niste pere de un soi mai moale, langa care sa puna felii de branza, de preferinta Gervais sau Bel Paese. Aranjamentul ramane la latitudinea fiecaruia.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.