Doamne, uite cine vorbeste!

Doamne, uite cine vorbeste!

0 253

Nu stiu cat de prost sunt eu, dar cand aud sau citesc declaratii basesciene ma simt ingeras. Mai ales cand aceste declaratii sunt potopite de viclenie, prefacatorie, egoism si orgoliu. Ultimul exemplu de afirmatii care ii contrazic activitatea, Basescu o face afirmand ca originea risipei banilor publici se afla intr-un comportament politic de natura populista, uitand ca el a tuns oi si s-a ravasit cu ele, la zabunel traditional si inconjurat de ploscute cu palinca.
Iata si alte cateva perle basesciene, cunoscute de mai tot romanul interesat de soarta sa si a tarii.
„Riscam sa devenim un popor de asistati. Numarul persoanelor asistate de stat sub diferite forme a ajuns la 11 milioane dintr-o populatie totala de 22 de milioane. Inseamna ca nu avem prioritati in alocarea banilor publici. Originea risipei se afla intr-un comportament politic de natura populista si in lipsa de transparenta a modului de stabilire a prioritatilor bugetare”, a afirmat seful statului la conferinþa pe teme sociale de miercuri, organizata de Fundatia Erste.
Pai stai, nenica, nu omul tau este la Finante? Nu omul tau ala mic si cu ochelari, coordoneaza activitatea Guvernului? Nu tu te plimbi, insotit de un dispozitiv de paza ca pentru Obama, pe acolo pe unde a intarcat mutu iapa, risipind bani publici ca sa te vada lumea cat de fraier arati cu clop pe cap si cum chinui oaia sa o tunzi, dupa ce ai jumulit un intreg popor?
Presedintele a subliniat ca incluziunea sociala trebuie sa vizeze persoane de etnie roma (de la tigani are nevoie de voturi, ca-s multi al naibii!), copii, batrani, persoane cu dizabilitati, nu persoane cu venituri mari, aratand ca, dincolo de comportamentul populist, exista si o lipsa de mecanisme de tintire a vulnerabilitatilor.
„Persoane cu venituri apreciabile primesc subventii sau alte forme de sprijin. Actiunea conjugata a doua categorii de factori explica situatia creata in domeniul politicilor sociale. Romania are nevoie de mai multa eficienta si de mai multa democratie. Aici trebuie sa actionam de urgenta, cu consecventa pe termen lung”, a subliniat Basescu, aratand ca lipsa de actiune in acest sens poate afecta viitorul tarii.
Pai bre, nenicule, pune mana si taie-le nababilor pensiile si celelalte venituri mai, ministreselor tale aripioarelede fantezii si curata-ti arborele tau portocaliu de vreascuri, ca sa fii pilda, cum facea Stefan cel Mare cu boierii tradatori sau incapabili.Ce frumos s-ar umple vistieria! Dar daca dai numai din clanta ca sa creada lumea ca ai descoperit America, normal ca tara se duce de rapa.
„Ca sef al statului sunt preocupat de problematica politicilor sociale. Acum cateva luni am infiintat o comisie prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice din Romania”, a afirmat presedintele.
Si ce a facut acea comisie, infiintata, in fond, ca sa mai dai de-o paine acolitilor tai specializati in taierea frunzelor la caini? Doar au trecut cateva luni pe banii statului!
„Trebuie gasite solutii adecvate la cresterea ratei mortalitatii si scaderea ratei fertilitatii, la educatia pe tot parcursul vietii si la ocuparea varstei a treia, la dezvoltarea insuficienta a serviciilor pentru sprijinirea mamei si la emigratie. In acest context, o atentie speciala trebuie acordata sustenabilitatii sistemului de pensii”, a subliniat Basescu, explicand ca, daca politicile publice nu vor fi imbunatatite substantial si, totodata, nu se va obtine un progres „remarcabil” in domeniul eficientei, dezvoltarea in urmatorii 15-20 de ani in Romania va fi afectata de un grav dezechilibru in domeniul politicilor sociale.
Cum, maestre, cand iti convine esti atoatestiutor de cat p-aci sa-l ajungi pe Ceausescu in explicatii sterile, si cand , de fapt un lucru normal, logic, cand nu te mai duce mintea te-apuci sa latri steril la luna? De ce ti-ai lasat servitorii sa taie din bucatele Sanatatii sau Educatiei ca sa umpli farfuria mironositelor fandosite de la Turism sau Tineret?
Presedintele a dat exemplul populatiei din Romania, care se ocupa cu agricultura – 30%, mai mult decat in orice alt stat UE. „Reducerea acestei ponderi cu 15-20% in urmatorii 15-20 de ani reprezinta un obiectiv major de restructurare a economiei. In acest scop este necesara o imbunatatire substantiala a continutului muncii si a conditiilor de munca nu numai in agricultura, ci in ansamblul zonei rurale, precum si de o imbunatatire a conditiilor de trai la sat”, a aratat Basescu.
Pai ma, pampalaule, chestiile astea taranii le stiu de mult si ti-ai fi dat seama de asta citind macar cateva pagini din „morometii”. Astfel te-ai fi lamurit ca mii si mii de tarani sunt de zece ori mai inteligenti decat tot guvernul, inclusiv presedintia. Dar ei stiu, din bunul simt al celor sapte ani de acasa cat sa se intinda sub plapuma ca sa nu le iasa picioarele afara, lucru care-ti lipseste cu desavarsire.

Pe de alta parte, a mai aratat presedintele, populatia rurala a Romaniei reprezintã 45% din populaþia tarii si nu are acces la o mare parte din serviciile de care beneficiaza in principiu populatia urbana, in domenii precum cel financiar, de consultanta, comunicatii, educatie, iar aceste inechitati genereaza excluziune sociala.
Este numai vina ta, bibicule, ca ti-ai pus in guvern pipite si berceni carecheltuiesc fara noima sau pitesc banii tocmai buni pentru a imbunatati oarecum viata la sate.
Si Basescu a mai bagat inca oarece asemenea bazaconii, nevrand sa inteleaga cum poporul asta simplu al Romaniei, de la oras sau sat, s-a saturat de baliverne arhicunoscute. Mi-e sila sa le mai insir, ca nu vreau sa dau in hepatita.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.